Dacia Duster

RTV Oost heeft gekozen voor de Dokker

30-01-2014
RichardMCV
Dacia Dokker
0

Dacia Dokker voor RTV Oost Met grote regelmaat passeer ik de studio van RTV Oost. Deze is gelegen aan de Hazenweg in Hengelo. RTV Oost verzorgt het nieuws voor Overijssel. Zowel op internet als ook op TV en Radio worden 7 dagen per week nieuws, sport, achtergronden en informatieve programma's verzorgt.

Al eerder zag ik de Trafic en de Scenic in dienst van de omroep. Maar nu stonden er twee Dacia Dokkers op de parkeerplaats. Voor mij aanleiding om een email te sturen naar de studio, vragen om wat informatie omtrent deze keuze.

Dacia Dokker voor RTV Oost Mijn email werd beantwoordt door de heer Hilbink, Manager Faciliteiten, met het verzoek om een afspraak te maken.

Zo gezegd, zo gedaan. De afspraak was dat ik mij vandaag rond 17:00 uur zou melden bij de studio. Hier werd ik hartelijk ontvangen door de heer Hilbink. We zijn maar eerst richting de Dokkers gegaan aangezien het al iets begon te schemeren. Terwijl de heer Hilbink alvast begon te vertellen over de Dokkers heb ik de foto's in dit artikel gemaakt. Aangezien het behoorlijk aan de frisse kant was hebben we het gesprek binnen voortgezet onder het genot van een kop koffie.

Dacia Dokker voor RTV Oost Natuurlijk was ik niet onvoorbereid naar dit gesprek gekomen en had ik een aantal vragen genoteerd. De keuze voor de Dokkers was eigenlijk vrij logisch. Al jaren is RTV Oost klant bij de Firma Munsterhuis. Munsterhuis is onder andere de Renault- en Daciadealer voor Oost Nederland. Toen werd aangegeven dat men op zoek was naar ander vervoer kwam Munsterhuis met het idee om de Dokker te bekijken. Hoewel vervoer van meerdere personen handig kan zijn is er bewust gekozen voor de VAN. In de praktijk zit er namelijk meestal maar één persoon in de auto, soms is er een bijrijder aanwezig. Daarnaast valt de Dokker VAN onder het grijs kenteken en dat scheelt natuurlijk. Een ander, niet onbelangrijk punt, is de mogelijkheid van het aanbrengen van voldoende reclame op de auto. De Dokker heeft hier ruimte genoeg voor.

Dacia Dokker voor RTV Oost Er is gekozen voor een lease-constructie van 4 jaar waarbij het kilometrage op 30.000/jaar is gesteld. Zo houd je de kosten in de hand. Het werkgebied van de auto is in principe heel Overijssel maar landelijke uitstapjes zijn natuurlijk niet uitgesloten zodra het nieuws hierom vraagt. De auto's worden door verschillende mensen gebruikt. De laadruimte is door RTV Oost zelf voorzien van vloerbedekking en een houder om een camera en een statief te kunnen opbergen. Verder is de laadruimte leeg; afhankelijk van de werkzaamheden kan men zelf vlot meerdere spullen inpakken en op weg gaan naar waar het nieuws hen brengt.

Dacia Dokker voor RTV Oost Aangezien de auto's nog maar kort in gebruik zijn is er nog weinig te melden over het gebruik. Toch is er één "ongemak" dat meerdere mensen ervaren: vanwege het schot tussen de laadruimte en de cabine is er relatief weinig ruimte voorin waardoor de wat langere mensen al vrij snel dit gaan merken. Bij de VAN wordt de vloer van de laadruimte verder doorgetrokken naar voren. Dan wordt er een schot geplaatst zodat de chauffeur gescheiden is van de laadruimte. Juist dit schot zorgt ervoor dat de stoel niet optimaal gepositioneerd wordt waardoor het zitcomfort voor sommige mensen te wensen overlaat.

Dacia Dokker voor RTV Oost Wellicht is het mogelijk om volgend jaar een update uit te voeren op dit artikel; Als de beide Dokkers door verschillende mensen gebruikt zijn gedurende een jaar dan heb je een redelijke graadmeter.

Als laatste wil ik dan bij deze ook de heer Hilbink nogmaals bedanken voor de door hem vrijgemaakte tijd om mij te woord te staan.

De Dacia Dokker VAN is al leverbaar vanaf 6.990,00 euro exclusief BTW/BPM, exclusief kosten rijklaarmaken. Met een laadvermogen van 750 kg/3,3m3 is dit de ideale auto voor veel ondernemers.


Je moet Inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Er zijn geen reacties geplaatst op dit artikel.
Powered by Rovota