Dacia Duster

Dacia Lodgy ook als Renault Lodgy

26-09-2015
RichardMCV
Renault
0

Renault Lodgy in India De Dacia Lodgy wordt elders in de wereld verkocht onder de renault-merknaam, net als de andere daciamodellen. Bijvoorbeeld in India. Hier wordt de Lodgy in de markt gezet met een lage prijs, en een bijzonder hoge prijs /kwaliteit/ruimte-verhouding.

De Renault Lodgy is daar leverbaar in vier uitrusting-niveau's: Base, RxE, RxL en RxZ. De auto moet wedijveren met de Toyota Innova, Maruti Ertiga en de Honda Mobilio (modellen die we hier niet kennen).

Er is geen benzinevariant beschikbaar. De Lodgy wordt dan ook geleverd met de 1.5L diesel met 109PK of 84PK. Een Indiase journalist zegt het volgende:'De 109PK versie biedt meer dan voldoende vermogen. Hij rijdt en stuurt verrassend goed voor een MPV en is ook bij hoge snelheid stabiel. Ook de handelbaarheid in de stad is zeer goed en het zicht rondom is eigenlijk best wel goed'.

Renault Lodgy in India Hoewel de Lodgy een traditioneel design heeft ziet hij er toch goed uit vanwege het vriendelijke front. De grote koplampen en het veelvuldig gebruik van chroom samen met de dakrails zorgen voor een uiterlijk dat velen zal aanspreken. De zijkant echter oogt hoekig en de 15 inch wielen kunnen niet de hoogte van de auto verbergen.

Maar binnenin komt de Lodgy pas echt tot leven. Hij is goed gemaakt, praktisch en zeer ruim. Afhankelijk van de uitvoering is de auto leverbaar met Two-Tone lederen bekleding. Maar de grootste wijzigingen tov de Daciavariant vindt je in de stoelbezetting. De Lodgy is in India namelijk standaard leverbaar als 8-zitter! Neem je de duurdere variant dan krijg je op de tweede rij namelijk twee “captain seats” waardoor het een 7-zitter wordt.

Renault Lodgy in India In totaal schijnen er 56 configuraties te maken te zijn met de stoelen van de Renault Lodgy, dus van alleen de voorste rij tot aan de 8-zits variant en alles er tussenin. Het Media NAV systeem wordt daar uitgerust met een achteruitrijcamera. Daarnaast zijn er 12V aansluitingen op elke rij, gescheiden airco en cruise control. Vliegtuigtafeltjes staan ook in de optielijst. Overigens, de 109PK variant is voorzien van een 6-speed versnellingsbak.

Hieronder vind je nog een aantal foto's:


Je moet Inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Er zijn geen reacties geplaatst op dit artikel.