Dacia Duster

Eindelijk: Dacia komt met automaat!

22-05-2015
Mike
Overig
0

[image=set,2015,automaat!,right]renault-logan-16-06_thumb.jpg[/image]De afgelopen tijd komt de vraag steeds vaker, en tot nu toe moesten we helaas altijd afwijzend reageren. Maar daar gaat verandering in komen: Dacia komt met een automaat! Aanvankelijk zal de automaat alleen leverbaar zijn op de Sandero, Sandero Stepway en Logan MCV. Door de hogere kostprijs zal de automaat niet leverbaar zijn op het Ambiance uitrustingsniveau; alleen de Laureate en Logan MCV Prestige zijn hiermee leverbaar. Het is nog niet bekend of overige modellen ook van een automaat voorzien worden.

De automaat betreft een gerobotiseerde versnellingsbak. Deze is voorzien van een korte schakeltijd, kruipfunctie, hill start assist en beschikt over een start/stop-systeem. Daardoor blijft het brandstofverbruik en de CO2 uitstoot ten opzichte van de handgeschakelde variant binnen de perken.

Wat prijzen betreft is er nog niets te melden. Doordat de CO2 uitstoot bepalend is voor de prijs van Nederlandse auto's, moet eerst de uitstoot vastgesteld worden. Dacia wil de automaat uiteraard voor een Daciaprijs in de markt zetten, en daarmee een van de goedkoopste automaten in de markt bieden.

Voordat je nu gelijk naar de dealer rent om 'm te bestellen, je moet nog wel even geduld hebben. De planning is dat komende maand het akkoord wordt gegeven voor de fabricage. De eerste automaten zullen dan in september van de band rollen. Eind oktober zullen de eerste Dacia's met automaat dan bij de dealers staan, en verwacht wordt dat de eerste klantorders dan in november geleverd kunnen gaan worden.


Je moet Inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Er zijn geen reacties geplaatst op dit artikel.