Dacia Duster

Bol-pijl puzzelrit met startpunt Arnhem

16-10-2016
RichardMCV
Overig
0

Bol-pijl

Zoals ondertussen een traditie is geworden hebben we de tweede puzzelrit (een Bol-pijl rit) gehad voor dit jaar. wederom georganiseerd door de DaciaClub. En zoals meestal het geval is, zijn de weergoden ons goed gezind geweest. Heerlijk droog weer, zonnetje erbij, wat wil je nog meer?

Bij voorgaande puzzelritten moesten er diverse vragen worden beantwoordt. Hierbij moest ook regelmatig de auto worden verlaten om bordjes te lezen. Deze puzzelrit was best wel anders. Er werd gereden volgens het bol-pijl systeem.

Afbeelding

bol-pijl-uitleg

Voor mij was het de eerste keer om op deze wijze een route te rijden. Samen met mijn zoon ben ik op pad gegaan om de opdracht tot een goed einde te brengen.

In het document dat we meekregen stonden op de linkerpagina foto's van situaties die we onderweg zouden tegenkomen. Deze moet je dan vervolgens in een tabel noteren, op volgorde van de rit natuurlijk. Dat bleek nog best wel lastig. Als je met twee personen onderweg bent zul je beiden uit moeten kijken naar de op de foto's afgebeelde situaties.

Vertrekpunt

Het vertrekpunt was Daciadealer Bochane in Arnhem. Via plaatsen als Westervoort, Huissen, Bemmel, De Pas, Lent, berg en Dal, Groesbeek, Kranenburg, Kleef, Emmerich, Babberich, Zevenaar, Duiven en nog een aantal kleine plaatjes op de rit hebben we uiteindelijk een rondrit door de prachtige omgeving gemaakt van zo'n 120 kilometer. Samen met de heen- en terugreis brengt dat het totaal voor vandaag op ongeveer 330 kilometer!

Daar waar bij de vorige ritten alle situaties zich aan de rechterzijde bevonden, kwamen ze hier bij de bol-pijl variant aan beide zijden van de weg voor. Dit maakt het wel intensiever dan voorheen. Maar nu zat er ook nog een tijdslimiet in verwerkt. Vertrekken op een specifieke tijd, het meldpunt bereiken op een specifieke tijdom vervolgens weer op een vastgestelde tijd te vertrekken voor de terugreis en daar te arriveren op de vooraf ingestelde tijd.

Pauze

Hoewel er in het eerste deel een ruime pauze was ingebouwd, bleken we die tijd toch nodig te hebben voor de rit zelf. Dit was ook het geval op de terugweg. Helaas bleken we niet in de prijzen te vallen dus volgende keer beter.

Na de prijsuitreiking konden we met het hele gezelschap gebruik maken van de aanwezige frietkraam en nog even napraten over de dag.

Hieronder vindt je een aantal foto's die gedurende de dag zijn genomen, in willekeurige volgorde:


Je moet Inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Er zijn geen reacties geplaatst op dit artikel.