Dacia Duster
Homepagina
Inloggen
Archief
Modellen
Wallpapers
Downloads
FAQ
Dacia's van leden
Historie
Lakkleuren
Fabrieken
Dealer-lijst
Terugroep-acties
Kleurplaten
Statuten
Voorwaarden
Privacy
Contact

Care4more en de Dacia Duster

31-05-2016
RichardMCV
Dacia Duster
0

Special

Care4more Duster 4x4 Prestige De puzzelrit van 29 mei was in meerdere opzichten speciaal. Niet allen door de fraai uitgezette tocht door de omgeving van Hattem, maar nog meer door de onthulling van een speciale Duster voor de stichting Care4More.

Deze dag stond eigenlijk in het teken van de samenwerking tussen Dacia NL, Renault NL, Dacia Club en de stichting Care4more. Deze stichting heeft als doel gesteld het helpen van kansarme kinderen. Nu zijn er natuurlijk meer stichtingen met dat doel. Helaas hebben die vaak duur betaalde directeuren en blijft er dus veel geld van de donateuren aan de "strijkstok" hangen. Oftewel een deel van het binnengekomen gelden wordt niet gebruikt voor het juiste doel.

Care4more

Stichting Care4More zegt hier zelf over: "Care4More is een stichting, die de giften van donateurs respecteert en rechtstreeks, zonder enige vorm van afroming, besteed aan lokale projecten". En dat is natuurlijk waar het om draait. De drie heren die deze stichting besturen, Michael, Jos en Hugo, doen dit op vrijwillige basis.

Als zodanig heeft Care4More het voor elkaar gekregen om een Dacia Duster in bruikleen te krijgen om geld in te kunnen zamelen voor de goede doelen. Door het rijden van een monsterrit van Noorwegen naar Zuid-Afrika (zo'n 18.500 km) hopen ze donateurs te werven zodat er geld binnenkomt voor een aantal specifieke projecten waar ze zich voor inzetten.

Onthulling

Care4more Duster 4x4 Prestige De onthulling van deze Duster vond plaats voor de start van deze puzzelrit. In de showroom van Daciadealer Oving stond de bewuste auto onder een mooi blauw doek. De van oorsprong zwarte Duster 4×4 prestige was geheel voorzien van een wrap. Dit is een soort plakfolie die naderhand weer verwijderd kan worden zonder de lak te beschadigen. Maar er is wel goed over nagedacht. Er is namelijk voldoende ruimte overgelaten om sponsoren te plaatsen.

Voeg een bullbar en mistlampen toe, doe er sidebars bij, zet er een dakdrager van Thule bovenop en monteer een grote luchthapper op het spatbord en je hebt een behoorlijk stoere en opvallende auto. Het gaat hier overigens om een diesel-uitvoering met een motorinhoud van 1461cm³, een ledig gewicht van 1395 kg en een gecombineerd verbruik van 5,2L/100km. Met een rit van 18.549 km betekent dat grofweg 965 liter diesel getankt zal moeten worden.

Wil je meer weten over de stichting? klik dan hier.

Hieronder vind je een compilatie van foto's die gemaakt zijn van de Care4More Duster voor, tijdens en na de puzzelrit.


Je moet Inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Er zijn geen reacties geplaatst op dit artikel.
Powered by Rovota