Dacia Duster

Dacia op de Autosalon van Genève 2016

01-03-2016
Joost
Autoshow
0

Gelimiteerde uitvoering en Easy-R transmissie

Serie Limitee

Dacia breidt het aanbod verder uit met een nieuwe Serie Limitee van de Duster, Sandero, Logan MCV, Dokker en Lodgy. De gelimiteerde uitvoering van de Duster is voor het eerst te zien op de Autosalon van Geneve (3-13 maart). Op de internationale autotentoonstelling presenteert Dacia ook de Sandero en Logan MCV met de automatische Easy-R transmissie die sinds begin dit jaar leverbaar is.

Dacia is het jaar 2016 voortvarend gestart. Na de bekendmaking van de recordafzet in 2015, toen in twaalf maanden wereldwijd meer dan 550.000 Dacia's (+8 % t.o.v. 2014) werden verkocht, heeft het merk alweer zijn 3.000.000ste Facebook-fan mogen verwelkomen. In Nederland presteert Dacia constant, met een verkoop van 4.633 auto's in 2015.

Easy-R

Tevens is Dacia dit jaar gestart met de verkoop van zijn eerste automatische transmissie: de geautomatiseerde Easy-R vijfversnellingsbak. Die is beschikbaar voor de Sandero, de Sandero Stepway en de Logan MCV met TCe 90 benzinemotor. De Dacia Sandero met Easy-R kost 13.090,- en de Logan MVC met Easy-R is er voor prijzen vanaf 13.990,-. Daarmee levert Dacia de Easy-R-transmissie voor de bescheiden meerprijs van 500,-.

Nieuwe serie gelimiteerde Dacia's

Zowel de Dacia Duster als de Sandero, Logan MCV, Dokker en Lodgy worden leverbaar in een speciale gelimiteerde uitvoering, die in Geneve wordt gepresenteerd als Duster Essential. De naam van deze Serie Limitee in Nederland wordt nog bekend gemaakt, evenals de introductiedatum. Het exterieur wordt gekenmerkt door de nieuwe exterieurkleur Tourmaline Brun, nieuwe lichtmetalen wielen, in carrosseriekleur uitgevoerde bumpers en Serie Limitee-badges. Tot de standaarduitrusting behoren Bluetooth- en USB-connectiviteit, elektrisch bedienbare voorportierramen en centrale deurvergrendeling.


Je moet Inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Er zijn geen reacties geplaatst op dit artikel.