Dacia Duster

Duster Pickup rolt van productieband

06-02-2016
RichardMCV
Renault
0

We hebben hier al eens een Pickup van Dacia gehad, namelijk de Logan Pickup. Die verkocht maar mondjesmaat. De markt voor een Pickup is hier namelijk maar klein. En dat bleek ook in de ons omringende landen. Toen de Logan Pickup dus van het toneel verdween werd daar niet vreemd van opgekeken.

Duster als Pickup

Met het verschijnen van de Duster kon je al vrij snel her en der opvangen dat de Duster ook wel eens geschikt zou kunnen zijn als Pickup. Toen kwam het nooit tot een productievariant, ook niet voor de landen waar veel meer van dat soort auto's rondrijden.

OMV Petrom SA

Totdat er plotseling een foto verscheen van een Duster, uitgevoerd als Pickup. Later bleek dat OMV Petrom SA 500 Dusters heeft besteld bij de fabriek. Via een samenwerking tussen Dacia en carrosseriebouwer Romturngia zijn de Pickup's tot stand gekomen. De carrosseriebouwer werd voorzien van 500 standaard Dusters om deze vervolgens om te bouwen. Met andere woorden: Als er maar vraag is wordt er een oplossing gezocht!

Stilte voor de storm

Vervolgens bleef het stil rondom de Pickups op de basis van de Duster. Net zo plotseling verscheen er opeens een andere carrosserievariant van de Duster pickup, namelijk de Double cab. En hier bleek het ineens niet meer te gaan om de standaard Duster waar het dak er gedeeltelijk afgezaagd werd. Nee, de achterzijde is zelfs verlengd om meer ruimte te maken.

Toch stiekem wel

En nog steeds werd volgehouden dat er geen productieversie zou gaan komen (overigens, bovenstaande variant is ook door dezelfde carrosseriebouwer gemaakt). Bovenstaande auto's dragen de Dacia-badge. Maar Renault gaat er zelf wel wat mee doen. Op de autoshows aan de andere kant van de wereld, daar waar Dacia niet verkocht wordt maar Renault wel, verschijnen de volgende twee teasers en twee foto's van het daadwerkelijke conceptmodel:

De meeste conceptmodellen blijven conceptmodellen en worden niet één op één overgenomen als productiemodel. Best wel jammer want dit heeft wel wat. Er komt dus toch een productiemodel van de Duster als Pickup. Maar wel onder de merknaam Renault. En waarom? Europa is niet Pickup-minded, om het zo maar te zeggen. In aantallen worden er niet veel van verkocht, overigens bij geen enkel merk.

Hieronder vind je de productieversie van de Duster Oroch, zoals de officiële naam is geworden.

En als je goed kijkt dan zie je dat de carrosserie van deze laatste variant ook weer afwijkt van de door Romturingia gemaakte versie. Dit laatste bedrijf maakt de auto's alleen in opdracht; Renault produceert ze ondertussen zelf in Latijns-Amerika. Vooral de achterzijde is compleet anders. De zijschermen zijn veel langer en de achterlichten zijn hier ook speciaal voor ontworpen. Maar ook dit leuke 'speelgoed' komt niet hier heen….


Je moet Inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Er zijn geen reacties geplaatst op dit artikel.
Powered by Rovota