Dacia Duster

Dutchies klaar voor monster rit van North Cape (Noorwegen) – Cape Agulhas (Zuid-Afrika)

31-12-2016
Joost
Overig
0

Care4More

Na drie jaar van hard werken en het treffen van alle voorbereidingen is het dan bijna zover. De drie vrienden Michael de Groot, Jos Harms en Hugo Willemsen zijn bijna helemaal klaar voor de monster rit van de North Cape (Noorwegen) helemaal tot aan de Cape Agulhas (Zuid-Afrika). Een tocht over ruim 21.000KM door Europa en Westelijk Afrika, die niet alleen verreden wordt voor het avontuur, maar ook vooral om ruim 10.000 kinderen de helpende hand te bieden op vlakken als onder andere educatie tot aan operatie. Dit is ook de reden waarom zij in 2014 hun eigen stichting Care4More hebben opgericht, een stichting die zich inzet voor het leven en welzijn van kansarme kinderen op vlakken als gezondheid, voorlichting en preventie.

Op 29 december vloog het team van Amsterdam richting Noorwegen. Na vier vluchten arriveerden zij in het Noorse Honninsvag alwaar hun volledig geprepareerde Dacia Duster hen opwachtte. De dagen voorafgaand aan de start zullen de laatste voorbereidingen en controles worden uitgevoerd. Denk aan speciale winter diesel, om door de extreem lage temperatuur kristallisatie in de leidingen te voorkomen en het inhangen van de 14 camera's die ervoor zorgen dat de gehele reis op de voet gevolgd kan worden.

Care4More

Op 1 januari, na een officieel foto moment met pers bij het monument van de de North Cape en een toespraak van de lokale burgermeester zal het team starten aan de rit van hun leven. Met temperaturen van tussen de -20 en -40 graden zullen de eerste dagen intens zwaar worden. Niet alleen de temperaturen zijn in het begin een uitdaging, ook de afstanden en het feit dat het bijna continue donker is. Het team moeten stevig doorrijden, voordat zij op 5 januari kortstondig in Nederland terug zijn, om hier een moment te hebben met pers en PR met diverse sponsoren en donateurs.

Veel tijd om bij te komen van de eerste paar dagen is er niet. Want op de 8ste staat de oversteek gepland vanuit Spanje naar het Afrikaanse continent. Tegen die tijd staat de eerste 7000KM op de teller en vanaf dan zal de spanning alleen maar verder toenemen. Afrika zal ons in alle opzichten gaan verbazen zegt Jos Harms. het is een continent waar we met gemengde gevoelens naar uit kijken. Wonderschone natuur, extreme klimaatomstandigheden, wisselende condities van de wegen en de grootste onzekerheid is hoe de mensen op ons zullen reageren.

Met de reis zal het team tevens de acht projecten bezoeken waar zij zich afgelopen jaar voor in hebben gezet om geld op te halen, met hulp van donateurs en sponsoren. Dit met als doel om transparantie te bieden naar de donateurs. Alle binnengekomen gelden gaan namelijk rechtstreeks, zonder enige vorm van afroming, naar de projecten. Kosten van de reis worden volledig gefinancierd door de drie mannen zelf. Hier hebben zij de afgelopen drie jaar maandelijks geld voor opzij gelegd.

Care4More

Care4More

Benieuwd naar de projecten, onze reis, wil je meer weten of hoe te doneren? Kijk op: [/color]www.care4more.comof neem contact op met: Michael de Groot: +31610828216 michael@care4more.com


Je moet Inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Er zijn geen reacties geplaatst op dit artikel.