Dacia Duster

“Met ‘Mission Cape2Cape’ willen wij ongeveer 10.000 kinderen helpen”

23-06-2016
Joost
Overig
0

Care4More

Door negatieve publiciteit van diverse stichtingen, ontstond bij Hugo Willemsen(31, Utrecht), Jos Harms(31, Rotterdam) en Michael de Groot(32, Soest) het idee dat dit volledig anders moest. Met deze gedachte is Stichting Care4More opgericht. Al in 2014 kwamen zij op het idee om Care4More op te richten, een stichting die zich inzet voor het leven en welzijn van kansarme kinderen op vlakken als gezondheid, voorlichting en preventie. Het feit dat wij in Nederland in alle vrijheid en relatieve onbezorgdheid kunnen opgroeien, is in groot contrast met de kinderen in derdewereldlanden. Miljoenen kinderen hebben net zoals wij dromen, maar kunnen ze niet realiseren, omdat hier geen geld of onderwijs voor is zegt Jos.

Na diverse negatieve publiciteit rondom stichtingen, besloten de drie vrienden dat dit beter kon. Donateurs hebben het recht op transparantie, eerlijkheid en de belofte dat hun geld daar wordt besteed, waar het zo vreselijk hard nodig is, aldus Hugo. Care4more is een organisatie die door middel van concrete projecten weet wat er nodig is en dat realiseert bij de lokale bron. "Wat Care4More verder uniek maakt ten opzichte van veel andere stichtingen, is dat alle giften van donateurs en sponsoren, rechtstreeks, zonder enige vorm van afroming, besteed worden aan lokale projecten," aldus Michael. De afgelopen maanden is er onderzoek gedaan naar potentiele projecten. Hierbij is gekeken waar de vraag in de verschillende landen het meest urgent is. Op deze manier heeft stichting Care4more acht zeer diverse en concrete projecten opgepakt, varierend van operatie tot educatie.

Care4More

Met behulp van onder andere crowdfunding en donaties halen zij geld op zodat zij deze projecten kunnen financieren. Zo hebben wij onder andere een project opgesteld, waarbij wij hazenlip operaties in Benin willen bekostigen; aldus Hugo. Op deze manier wil stichting Care4More, via de verschillende projecten, in totaal ongeveer 10.000 kinderen helpen.

Cape2Cape

Transparantie staat bij ons voorop, dit willen wij ook voor onze donateurs realiseren aldus Jos. De donateur gaat straks de beleving krijgen van waar hun geld aan wordt besteed. Om Care4More te onderscheiden en meer aandacht te genereren voor de projecten ontstond Mission Cape2Cape Tijdens deze missie, die begin 2017 start, rijden de drie vrienden per auto van de Noordkaap (Noorwegen) naar Cape Agulhas (Zuid-Afrika). Een trip van ruim 19.000km die door 21 verschillende landen in Europa en West Afrika gaat.

Het unieke aan deze missie is dat zij alle acht projecten zelf zullen bezoeken. De auto wordt, in samenwerking met Salora, voorzien van elf camera's die de gehele reis zullen vastleggen. Dit beeldmateriaal wordt tijdens de missie verwerkt in blogs, vlogs en nieuwsberichten, zodat de donateur kan zien wat er met hun geld gebeurt. Stichting Care4More is dan ook verheugd mee te kunnen delen dat zij een partnerovereenkomst heeft gesloten met Renault Nederland, Dacia Nederland en Autobedrijf Oving. Deze partijen stellen een Dacia Duster 4x4 ter beschikking om de missie in af te leggen.

Belangrijk om te weten is dat de volledige kosten van de reis gefinancierd worden door de leden zelf en dat Hugo, Jos en Michael de werkzaamheden voor de stichting op geheel vrijwillige basis, naast hun reguliere werk, uitvoeren. Benieuwd naar de projecten, onze reis, wil je meer weten of hoe te doneren? Kijk op: www.care4more.comof neem contact op met: Michael de Groot, +31610828216, Stichting Care4More, Laanstraat 55, 3762 KB SOEST, info@care4more.com


Je moet Inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Er zijn geen reacties geplaatst op dit artikel.