Dacia Duster

Dacia rijders bekennen kleur

27-10-2017
RichardMCV
Overig
0

Sandero in Ocre Orange Om de stemming te temperen kan het al voldoende zijn om eens rond te kijken op straat. Overal zie je zwarte en grijze auto's en alle kleuren daartussen. Vrij kleurloos dus. Zet je een auto apart dan kan de kleur heel mooi uitkomen; echter tussen alle ndere valt het niet meer op.

In Duitsland is er gekeken hoe kleurrijk Daciarijders zijn. Wat blijkt: in plaats van mee te doen met de meute kiest de Dacia-rijder regelmatig voor een frisse kleur. In plaats van mee te doen, lijken ze een kleurrijke verscheidenheid te zoeken en dat is dus ook visueel een teken voor meer plezier in het dagelijks leven. Het bewijs: Dacia is in het eerste kwartaal van 2017 het merk met het hoogste aantal kleurrijke lakken in de nieuwe registraties.

Het resultaat: Dacia leidt duidelijk de rangschikking van de kleurrijke kleuren. 47,2 procent van de nieuwe auto's van de Roemeense fabrikant verschijnen in kleurrijke kleuren. Driekwart van alle Duitse nieuwe registraties werden in het eerste kwartaal geverfd in wit, zwart, grijs of zilver.

Zo onderscheiden zich de eigenaren van de Sandero, de Logan MCV en de Duster ook optisch van de grijze massa. Het aandeel van diverse kleuren is bij Dacia vier maal zo groot als bijvoorbeeld bij Lexus of Land Rover. Maar twee kleuren springen eruit bij Dacia: Bleu Navy en Bleu Cosmos zijn bijzonder gewild. Het Roemeense merk heeft daarom het grootste deel van de blauwe (31,2 procent) en bruine (10, 9 procent) lakken onder alle fabrikanten.

Er is nader gekeken naar de orders van de Dacia klanten, voor alle series en over de periode van één jaar. Bij de Dacia Sandero staan Bleu Azurite (14 procent), Bleu navy en Bleu Cosmos (10 procent elk) en Rouge de Feu (9 procent) hoog op de populariteitsschaal. De Sandero is ook een echte verkoophit in de nieuwe kleur Ocre-Orange . De Sandero stond in de kijker bij dit jaar's Dacia picknick in deze kleurencombinatie en er ontstond enorm belangstelling onder de talrijke toeschouwers. In juni alleen al heeft zeven procent van de klanten hun Sandero in de fellere kleur Ocre Orange.

De Dacia Logan MCV heeft ook klanten die de auto in Bleu Azurite (16 procent), Bleu Cosmos (11 procent) en Rouge de Feu (zes procent) bestellen. Het aandeel van Bleu Azurite (15 procent), Bleu navy (14 procent) en Bleu Cosmos (9 procent) is ruim aanwezig bij de Lodgy . De Dusters worden vooral besteld in Bleu Cosmos (14 procent), Bleu navy maakt hier acht procent van de bestellingen uit. In Brun Tourmaline werden zes procent van de nieuwe voertuigen in de bovengenoemde periode besteld. Bij het configureren van hun nieuwe Dacia Dokker maakte 17 procent van de kopers hun keuze in Bleu navy, 14 procent koos voor Bleu Azurite, en negen procent voor Bleu Cosmos. Brun Tourmaline is verantwoordelijk voor vijf procent. Last but not least: de Dacia Dokker Express wordt gedomineerd door de kleur Blanc Glacier. Geen wonder dat in Duitsland het meest gunstige bedrijfsvoertuig vooral door handelaren tijdens harde werkdagen wordt gebruikt. Helderwit biedt de ideale achtergrond om het Logo en opschrift van het bedrijf perfect uit te brengen. Op de tweede plaats wordt Blanc Glacier gevolgd door Bleu navy met een aandeel van 15 procent.

Overigens: Het hoeft niet altijd kleurrijk te zijn. Ook de Dacia-rijder kan kiezen voor kleuren zoals Gris Comete, Gris Islande, Gris Platine en Noir nacré.


Je moet Inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Er zijn geen reacties geplaatst op dit artikel.