Dacia Duster
Homepagina
Inloggen
Archief
Modellen
Wallpapers
Downloads
FAQ
Dacia's van leden
Historie
Lakkleuren
Fabrieken
Dealer-lijst
Terugroep-acties
Statuten
Voorwaarden
Privacy
Contact

Daciamodellen 2.0

26-09-2017
RichardMCV
Overig
4

Ooit is deze site begonnen als een kleine verzameling Engelstalige losse pagina's met tekst en afbeeldingen. Langzaamaan is dat verder gegroeid tot een Nederlandstalige versie in 2009. Vervolgens is er een nieuwe versie gemaakt met het populiare softwarepakket Wordpress. Dit heb ik een aantal jaren in gebruik gehad.

Maar nu, 10 jaar na de start van de originele site, werd het toch eens tijd voor wat anders. Uiteraard kon ik verder gaan met hetzelfde softwarepakket. Maar ik heb het geluk dat hier nog iemand in huis woont die het wel als een uitdaging zag om zelf de website te maken. Dus mijn zoon is aan het programmeren geslagen en gaf mij steeds opdrachten om data aan te leveren danwel gegevens aan te vullen in diverse bestanden.

Het resultaat zie je voor je: een compleet nieuwe website geheel in eigen huis geprogrammeerd en ontworpen! Al met al heeft het ons ruim een maand gekost om de website te maken zoals je die hier nu voor je ziet.

Maar: de site zoals voorheen bevatte ruim 800 artikelen en meer dan 13.000 foto's! je snapt dat er veel tijd in gaat zitten om dit van het ene systeem in een ander systeem te zetten. Niet alles is dan ook compleet. We werken dan ook terug richting 2009 om alle artikelen weer terug te zetten. Immers, de nieuwe artikelen zijn meer relevant dan de oude artikelen. Toch wil ik wel alles terugzetten ondanks dat de oude artikelen minder bekeken worden.

Via de archiefpagina en de zoekfunctie zijn dan op een later tijdstip alle artikelen terug te vinden die hier op de site zijn geplaatst.

Ook nieuw is het zoeken via de categorieën. Klik op de categorie naar keuze en alle artikelen van die categorie zullen aan de linkerzijde verschijnen.

Een nieuwe website brengt ook met zich mee dat niet alles meer op dezelfde plek staat. Ook is niet te voorkomen dat er ergens een link is gewijzigd. Boven aan de website kun je nog steeds naar de Wallpaper-pagina gaan voor het downloaden van foto's op groot formaat (nog niet alle linkjes werken).

Onder Downloads staan nu 1064 bestanden, verdeeld over 75 landen!. Dit zijn brochures, prijslijsten en manuals uit vele landen waar Dacia verkocht wordt (ook als renault-variant). In de komende tijd wordt hier nog veel aan toegevoegd.

Bij de modellenpagina kun je een model naar keuze aanklikken om de informatie te zien zoals deze in de officiële brochures staat. Ook interessant: tevens is er een link naar een kleurenpagina waar alle kleuren te zien zijn die in gebruik zijn of waren. Deze gelden niet alleen voor Nederland maar voor alle landen waar Dacia (ook als Renault-variant) verkocht wordt.

De registratiemethode is ook aangepast en wijst zich eigenlijk vanzelf. Bij vragen stuur gerust een email naar het bekende email-adres.

Ik hoop dat jullie veel plezier zullen hebben aan de nieuwe website. Opmerkingen over aanpassingen horen we graag. Mochten jullie fouten zien, of iets missen in de website, laat het dan even weten via info@daciamodellen.nl


Je moet Inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Avatar
Redactie
RichardMCV
05-09-2019 om 20:19

Heb je een account aangemaakt op naviextras.com? Wellicht kun je van browser wisselen om te proberen.

lukt het niet dan kun je een email sturen naar: contact-klant-dacia@renault.nl

Avatar
Anoniem
05-09-2019 om 19:38

Ik kan de media NAV toolbox (voor PC)
niet downloaden, scherm blijft leeg

Avatar
Anoniem
27-09-2017 om 11:54

Schoon, knap, proficiat aan beide om de nieuwe site tot leven te roepen.De synergie van ideeën tussen twee generaties zal van de 2.0 een nog groter succes maken. Laat de muze maar de vrije loop. Wij zullen in stilte genieten!
groetjes
Rene

Avatar
Anoniem
27-09-2017 om 9:20

Van harte gefeliciteerd met deze nieuwe website! Ziet er gelikt uit!

Powered by Rovota