Dacia Duster

Dakdragers voor mijn Dacia Lodgy

29-07-2017
RichardMCV
Dacia Lodgy
2

Dakdragers

Dakdragers Lodgy Bij mijn vorige Dacia, een Logan MCV, heb ik destijds ook dakdragers gekocht om een fiets op dak mee te kunnen nemen. Uiteindelijk is er veel meer op het dak vervoerd dan gepland.

Met de regen van de afgelopen dagen leek het erop dat ik een dakgoot lekkage zou hebben. Dus moest er een ladder op dak mee.

Verschillen

Maar, voor mijn Lodgy had ik nog geen dakdragers gekocht. De dakdragers van de Logan MCV zijn met de auto mee verkocht EN ze pasten ook niet op de Lodgy. De constructie is per Dacia dan ook best wel verschillend. Neem bijvoorbeeld de Lodgy. Deze heeft dichte langsdragers. De Duster heeft open langsdragers. En de Logan sedan heeft zelfs geen langsdragers.

Aanschaf

Maar nu moest er dan toch een ladder mee op het dak van de Lodgy. Het werd dus tijd voor een bezoekje aan de dealer. Natuurlijk zijn er andere manieren om dakdragers aan te schaffen. Regelmatig hebben bouwmarkten en supermarkten wel wat in de aanbieding. Ook via veilingsites en webshops is er veel te koop. Maar omdat ik een lekkage vermoedde wou ik graag op korte termijn de dakdragers hebben.

Onder vermelding van het kenteken was het snel duidelijk welk type dakdragers (ordernummer 82 01 299 013) bij mijn Lodgy stepway hoorde. De prijs viel mij mee. Om precies te zijn: 132.50 euro inclusief BTW. De volgende ochtend ontving ik al bericht van de dealer dat ze binnen waren gekomen. Dus meteen maar opgehaald en naar huis om de doos open te maken (ik ben gek op dozen openen…).

Uitpakken

Dakdragers Lodgy Door middel van de vorm van de doos waren de beide dakdragers keurig van elkaar gescheiden zodat ze elkaar niet konden beschadigen tijdens transport. Ze zijn dan ook meteen kant en klaar te gebruiken. Groot voordeel: ze zijn afsluitbaar en er zijn twee sleuteltjes meegeleverd. Daarnaast nog een imbussleutel voor de montage op de dakrail.

Montage is uiterst simpel. Iedereen snapt wel dat je de dragers moet centreren zodat ze links en recht evenveel uitsteken. In de handleiding staat twee maatvoering duidelijk aangegeven. De ene maat betreft de drager aan de achterzijde. Deze dient minimaal 50 mm vanaf de achterzijde gemonteerd te worden. De voorste drager dient op minimaal 330 mm van de voorzijde gemonteerd te worden.

Bescherming

In de verpakking zit ook een klein rechthoekig kunststof plaatje meegeleverd. Deze dient in het midden onder de voorste dakdrager geplakt te worden. Als je namelijk lange delen wilt vervoeren dan kun je de antenne hier onder tegenaan laten leunen. Bij de nieuwste dacia’s die met DAB zijn uitgerust gaat dat dan weer niet op omdat je dan een korte antenne hebt.

Hieronder zie je een aantal foto’s van het systeem:

En als je dan een ladder op een Dacia Lodgy gaat vervoeren dan ziet het er zo uit:

Afbeelding
Je moet Inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Avatar
Clublid
RichardMCV
14-08-2017 om 12:00

Het is overigens niet waar ik woon waar de auto nu geparkeerd staat....

Avatar
Anoniem
29-07-2017 om 21:16

Zo'n dakdragers zijn inderdaad praktisch voor als je grote voorwerpen moet vervoeren.Mooie locatie trouwens waar je woont. Had uw auto een rode geweest dan zou het, met die ladder erop, net een brandweerwagen geweest zijn

Powered by Rovota