Dacia Duster

Een spoiler achterop mijn Dacia Lodgy Stepway

02-10-2017
RichardMCV
Dacia Lodgy
1

Accessoires

Achterspoiler voor de Lodgy Wie het internet bezoekt om allerlei accessoires te vinden voor een specifiek merk zal heel goed moeten zoeken. Zaken zoals een bullbar, sidebars, ledverlichting is wel te vinden. Bij mijn zoektochten kwam ik terecht in India. Daar kent men namelijk een speciale versie van de Renault Lodgy. Eigenlijk net zoals we hier de Stepway-varianten kennen.

Maar omdat er het Renault-logo op de grille staat is de auto luxer aangekleed dan de versies die we hier kennen. En ook niet onbelangrijk: in de optielijst staan zaken die we hier niet kennen.

Maar er was iets aparts aan de achterzijde van deze Renault Lodgy (World Edition) te zien. Het zilverkleurige deel aan de onderzijde van de bumper kennen we wel. Bovenop de achterklep was echter een spoiler geplaatst!

Dat leek mij ook wel wat. Een spoiler achterop mij Lodgy Stepway. De auto waarop hij gemonteerd is staat echter in India en dat is een eindje weg van hier. Ik heb dus eerst gepoogd om de spoiler hier in Nederland te bestellen. Dat bleek niet mogelijk. Dus maar eens verder over de grens gekeken. Maar nergens vond ik de spoiler bij een dealer in Europa. Wat nu?

Het werd tijd om de stoute schoenen aan te trekken. Emailprogramma geopend en een keurige mail met een vriendelijk verzoek naar Renault India gestuurd. Nu was het afwachten. Maar tot mijn verbazing kreeg ik van Renault NL een email dat mijn verzoek aan Renault India naar hen was doorgestuurd! En het antwoord? Dat wist ik al...

Dat ging dus niet lukken. Maar opgeven was geen optie en dus ging ik verder zoeken. Na een tijdje ben ik bij een bedrijf in India terecht gekomen dat onder andere diverse spoilers levert. En daar zat de spoiler voor de Lodgy ook bij. Weliswaar voor de Renault-versie maar die heeft dezelfde vorm. Na enig emailcontact over en weer werd mij medegedeeld dat zij wel bereid waren om een spoiler naar mij op te sturen, tegen betaling natuurlijk. En zoals dat zo vaak gaat moet je eerst betalen en dan hopen dat er geleverd wordt.

Het contact verliep echter prettig en ik had er wel vertrouwen in. Er werd een prijs afgesproken inclusief verzendkosten en dit heb ik direct overgemaakt. Een goede week later werd er al een pakket bezorgd! Ik had niet verwacht dat het er zo snel zou zijn. Nieuwsgierig geworden wilde ik het pakket direct uitpakken maar er stonden stickers op die mijn aandacht trokken. Het pakketje was bij de douane ook opgevallen en daar had men het eerst door de scanner gehaald en vervolgens opengemaakt voor inspectie. Gelukkig bleek er niets anders in te zitten dus het kon doorgestuurd worden naar mij.

De spoiler was in ruim voldoende beschermfolie verpakt. Wat de kleur betreft: hij was leverbaar in zilver of zwart. Mijn Lodgy is Cosmosblauw. Mijn eerste gedachte was dan ook om de spoiler in kleur te laten spuiten van de auto. De zilverkleur waarmee hij geleverd werd paste echter perfect bij het zilverkleurige bumperdeel van de Stepway. Om de montage makkelijk te maken was de spoiler al voorzien van speciale automotive dubbelzijdige tape. Na de pasvorm gecontroleerd te hebben en de achterklep ontvet te hebben ging de beschermfolie er af en de spoiler werd op zijn plaats gedrukt.

En nu rij ik dus rond in de Dacia Lodgy met een achterspoiler. Volgens de leverancier uit India rijd er in Frankrijk ook een lodgy met spoiler rond. Dus twee stuks! Dat is redelijk uniek te noemen. Ik ben zeer tevreden met de spoiler; de pasvorm is goed, hij kwam onbeschadigd aan en hij staat ook nog eens heel goed.


Je moet Inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Avatar
Anoniem
13-10-2017 om 18:35

Niet mis Richard. De stock staat in India voorlopig op "Sold out" na je artikel! Straks ben je geen Unicum meer. Bedankt om de info te delen.
Groetjes.