Dacia Duster

Lodgy Stepway, mijn nieuwe aanwinst

13-04-2017
RichardMCV
Dacia Lodgy
0

Nieuwe auto

Mijn nieuwe aanwinstOp 3 maart schreef ik het nog: "En hoewel het wel eens kriebelde om een nieuwe Dacia te kopen, bijvoorbeeld de Duster of de Lodgy, mag de MCV nog een tijdje in de familie blijven".

Maar soms nemen de zaken een onverwachte wending. Vandaag heb ik namelijk mijn nieuwe Dacia Lodgy Stepway serie Limitee in ontvangst mogen nemen bij Munsterhuis!

Een uitleg is hier wel op z'n plaats: Mijn MCV moest, net als de meeste auto's, de APK ondergaan. En dit jaar is de auto voor de eerste keer afgekeurd! Er waren een paar puntjes:

  • linksvoor was er teveel speling op de fuseekogel.
  • banden moesten vervangen worden.
  • verlichting klopte qua kleur niet.
  • de distributieriem moest nu toch maar eens vervangen worden (geen APK-eis)

Dus bij elkaar een redelijk bedrag. Op zich niet gek want ik heb nooit echt kosten gehad aan deze auto. Maar na overleg met de wederhelft is besloten de auto in te ruilen voor een nieuw exemplaar.

Niet geheel toevallig was de datum voor de APK gepland. Ik wist namelijk van Rick dat er een Lodgy Stepway binnen zou komen. De bedoeling was om foto's te maken. Nou, dat heb ik ook gedaan. Niet wetende dat ik dezelfde dag nog het koopcontract zou gaan tekenen voor dezelfde auto!

Mijn nieuwe aanwinstVandaag was het dan zover: ik mocht mijn MCV na bijna 10 jaar trouwe dienst inleveren. De nieuwe Lodgy stond onder een doek te wachten op de onthulling. Hierna werd er door Rick natuurlijk nog tekst en uitleg gegeven over diverse zaken in en rondom de auto.

Na de aflevering konden we direct door naar het tankstation voor de eerste tankbeurt. Ik had namelijk gekozen voor het standaard afleverpakket. Immers, zaken als veiligheidshesjes, gevarendriehoek en dergelijk had ik al in bezit. En tanken moet toch gebeuren, of ik het nou zelf doe of dat de dealer dit de eerste keer verzorgt. Rick had echter ook nog een verrassing in petto; Hij had mij gevraagd om een logo van deze website. Deze heb ik hem per mail gestuurd. Deze heeft hij vervolgens laten afdrukken op een taart! Jammie!

Hieronder vind je de eerste foto's:

Het is wel een heel verschil, zo'n nieuwe Lodgy tegenover een MCV van bijna 10 jaar jong. Veel zaken die ik destijds zelf heb aangebracht zijn nu standaard gemonteerd. Zoals bijvoorbeeld een twee din multimedia systeem. Of gekleurde ringen rond om de ventilatieopeningen. Ik ga er van uit dat ik weer 10 jaar verder kan.


Je moet Inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Er zijn geen reacties geplaatst op dit artikel.