Dacia Duster

Mattenset voor mijn Lodgy Stepway

05-06-2017
RichardMCV
Dacia Lodgy
0

Mattenset

Mijn Lodgy Stepway werd natuurlijk geleverd met een mattenset. En niet zomaar een mattenset maar één die standaard bij mijn uitvoering hoort.

In het interieur zijn op diverse plekken oranje stiksels aangebracht. Zoals bijvoorbeeld op de stoelbekleding. Maar ook op het dashboard zijn oranje accenten aangebracht. En voor de mattenset geldt hetzelfde. Deze zijn keurig voorzien van een kleurig stiksel dat bij deze uitvoering hoort.

Rubber

Maar hoe mooi ook de originele mattenset is, er kleeft wel een nadeel aan vast. Hij is namelijk wel lastig schoon te houden. En daar waar ik bij mijn vorige Dacia de originele set heb vervangen door een rubberen uitvoering, heb ik dat hier dus ook gedaan. Aangezien het hier om originele matten gaat klopt de pasvorm. In tegenstelling tot universele sets hoef je hier dus niets aan aan te passen.

Plaatsen

Het plaatsen van de matten is dan ook heel eenvoudig. Oude set eruit, even stofzuigen, en de nieuwe set erin! De rubber mat voor de bestuurder is zelfs al voorzien van de noppen om verschuiving te voorkomen. De mat kan dus niet onder de pedalen verschuiven. De mat aan bijrijderszijde heeft een afwijkende vormgeving ten opzichte van de originele mat. Er zit namelijk een verlengstuk aan dat wat verder onder het dashboard ligt en hiermee dus de bekleding beter beschermt.

Ook bij de matten voor de passagiers op de achterbank is dit het geval. Deze zijn ook iets langer zodat ze verder onder de voorstoelen liggen. Als je de afbeeldingen van deze mattenset bekijkt in de originele folder van Dacia dan zie je dat de matten heel licht van kleur zijn; de noppen waarmee de mat vast wordt gezet zijn echter wel van donker kunststof. Dit had ik dan ook verwacht te zullen zien bij de ontvangst van de mattenset. Het tegendeel bleek echter waar: alle matten waren keurig van een donkere kunststof gemaakt. En je zult het al wel begrepen hebben: de rubberen mattenset is natuurlijk veel beter schoon te houden! Je kunt ze met een sopje en een borsteltje goed schoonmaken. Een aanrader dus.

Oh ja, het bestelnummer voor deze set (alleen voor de Lodgy) is 82 01 149 651

Hieronder zie je nog een aantal afbeeldingen van zowel de originele set als ook de rubber mattenset:


Je moet Inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Er zijn geen reacties geplaatst op dit artikel.
Powered by Rovota