Dacia Duster

Opgefriste Lodgy en Dokker gepresenteerd in Frankrijk

13-02-2017
RichardMCV
Overig
0

Aan Frankrijk de eer

Opgefriste Lodgy en Dokker in frankrijkDacia heeft besloten om Frankrijk de eer te gunnen. De opgefriste versies van de Dokker en de Lodgy zullen als eerste in Frankrijk worden getoond.

De gefacelifte versies van de Dokker en de Lodgy komen vlak achter de nieuwe Sandero, nieuwe Logan en Logan MCV aan. Met de wijzigingen brengt Dacia het portfolio van auto's in lijn met elkaar. De duster had al het nieuwe front. De Sandero, Logan en Logan MCV hebben hem net gekregen. De Dokker en de Lodgy sluiten aan in de rij.

Er zijn wijzigingen aan de voorzijde. De bumper en grille zijn aangepast aan de nieuwe look. Andere 16 inch velgen worden geleverd. In het interieur valt vooral het nieuwe stuurwiel op in "soft Feel". De ventilator openingen hebben een ander design gekregen. In Frankrijk krijgen de beide modellen standaard een armsteun, one-touch raambediening en vliegtuigtafeltjes voor de achterpassagiers.

Opgefriste modellen

Opgefriste Lodgy en Dokker in frankrijkDacia Frankrijk neemt ondertussen al orders op voor de opgefriste modellen. De eerste leveringen zullen in April gaan plaatsvinden. Prijzen (in Frankrijk) worden verwacht vanaf net geen 10.000 euro voor de Dokker met de SCe100 motor. Voor de Stepway variant wordt een prijs gegeven vanaf net geen 16.000 euro. De Lodgy zal te koop zijn met een prijs vanaf net over de 10.000 euro. De Stepway-versie zal ongeveer 16.500 euro moeten opbrengen. Hiermee zijn de Dokker en de Lodgy qua prijs gewaagd aan elkaar en beiden spreken een ander publiek aan.

De opgefriste modellen zullen ook spoedig hun weg vinden naar nederland. Welke uitvoeringen het worden en wat de opties zullen zijn gaan we nog zien. Dit hoeft niet per sé gelijk te zijn aan Frankrijk. Het kan dus zomaar zijn dat de vliegtuigtafeltjes ons niet bereiken. Deze tafeltjes worden al in de Renault-versie van de Lodgy geleverd. Eigen net zoals jaren geleden al het geval was in de Renaults die hier verkocht werden.

Zodra de auto's hier gearriveerd zijn zal er meer informatie volgen.


Je moet Inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Er zijn geen reacties geplaatst op dit artikel.