Dacia Duster

Terreinrijden met de nieuwe Duster

15-12-2017
RichardMCV
Dacia Duster
2

AfbeeldingZoals jullie hier al hebben kunnen zien in de laastste artikelen is de nieuwe Duster die eraan komt begin komend jaar een hot item. En wel helemaal vandaag! Want vandaag heb ik zelf al met de nieuwe Duster mogen rijden!

Als lid van de Dacia Club Nederland kan het zijn dat je in aanmerking komt voor een privilege. Je kunt niet alleen korting krijgen bij aanschaf van bepaalde zaken (zie daarvoor de website van de club).

Dacia NL bied haar verkopers de mogelijkheid om nader kennis te maken met de nieuwe Duster zodat ze zelf ook enthousiast worden over de auto en met voldoende kennis dit enthousiasme kunnen overbrengen bij de klant. Uiteraard met als doel klanten te werven. Dit gebeurde dan ook afgelopen week op de Evenementenlocatie Watergoed, in Valburg.

Aangezien voor deze training van de verkopers er toch diverse nieuwe Dusters op het terrein aanwezig waren was dit een prachtige gelegenheid om de leden van de Dacia Club als eerste consumenten echt kennis te laten maken met de nieuwe aanwinst!

Vanochtend was het dan zover. Het evenement begon om 10:00 met een welkomstwoord door Janet Richter, Directeur Communicatie Dacia NL. Vervolgens werden de aanwezigen verdeeld in twee groepen. De ene groep kon direct door naar de auto's buiten voor uitleg over het terreinrijden met de Dusters om vervolgens achter het stuur plaats te nemen en een parcour te gaan af leggen. Hoewel we twee ronden mochten rijden heb ik er maar één gereden. Waarom? Ik neem aan dat jullie ook wel wat fotomateriaal willen zien! De andere groep bleef binnen om een aantal seminars bij te wonen die gegeven werden door presentatoren die ook de verkopers trainen.

AfbeeldingIk mocht samen met mijn zoon direct met de eerste groep mee om te gaan rijden. Er stonden voor dit doel 8 Dusters 4WD klaar om de modder in te gaan. Na een korte uitleg over HSC en HDC werden de auto's gestart en gingen we op weg naar de modder. Als je, zoals ik nog niet eerder offroad hebt gereden is het wel even wennen. Zeker als je de helling opgaat en boven aan komt. Je verbaast je dan best wel dat je op gewone banden de helling hebt gehaald. Als je dan vervolgens naar beneden gaat zie je eerst he-le-maal niets van wat er komen gaat. De neus van de Duster ligt relatief hoog. Maar aangezien de multiview camera aanwezig was heb ik daar dankbaar gebruik van gemaakt.

AfbeeldingNu hoor ik je al zeggen: "een camera aan de voorzijde heeft toch geen zin?" Nou, dat dacht ik ook. Maar toch krijg je er veel meer overzicht mee. Terreinrijden gaat natuurlijk niet om snelheid (al geef ik toe: met volle vaart door een ondiepe modderplas geeft wel veel voldoening!). Dus met een laag tempo hebben we het parcour afgelegd. Helling op en af, modderplassen en natuurlijk de schuine helling. Een instrukteur in de Duster voor mij hoorde ik via de portofoon zeggen dat we de schuine helling tot bovenaan konden nemen. Uiteraard liet ik me dat niet nog een keer zeggen en heb de Duster schuin naar boven gereden. En dat voelt wel een beetje vreemd. Als je de auto over de lengte-as schuin hebt staan heb je al snel de neiging om te denken dat de auto gaat kantelen. Maar volgens de instrukteur zaten we nog lang niet aan de grens van wat de Duster aankan.

AfbeeldingBij de tweede ronde heb ik zoals gezegd de auto laten staan en ben met laarzen aan het terrein ingelopen om foto's te maken van andere deelnemers. Natuurlijk had ik graag de tweede ronde ook gereden maar dit gaf wel de mogelijkheid om foto's te maken die je anders niet krijgt.

Na de korte pauze was het tijd om te wisselen. De andere groep in de Dusters en wij werden door middel van seminars voorzien van informatie over de Duster. Zo tegen 13:00 uur was het evenement voorbij en krgen we bij de uitgang nog een lunchpakket en een Goodie-bag mee.

Hieronder zie je een aantal foto's die vandaag gemaakt zijn:

Rest mij verder nog Dacia Nederland te bedanken voor de buitenkans om met de nieuwe Duster in het terrein te mogen rijden!


Je moet Inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Avatar
Anoniem
20-12-2017 om 14:44

Was een leuke ervaring .

Avatar
Redactie
Léandro
16-12-2017 om 14:21

Het was een zeer geslaagde dag!