Dacia Duster

Dacia gaat Android omarmen

15-07-2018
RichardMCV
Overig
0

Wie tegenwoordig een nieuwe Dacia koopt, zal hoogstwaarschijnlijk het Media NAV Evolution systeem er in hebben zitten. Een leuk multimediasysteem met vele mogelijkheden.

Eerst had Dacia het MediaNAV systeem. Daarna kwam er een nieuwe versie op de markt met een hele toepasselijke naam, namelijk Media NAV Evolution. En dan komt er binnenkort weer een variant van op de markt.

De nieuwe naam daarvan is mij nog niet bekend. Wat wel bekend is, is dat dit nieuwe systeem Android Auto en Apple Carplay gaat ondersteunen!

In de officiele lijst van Google staat al de volgende aankondiging:

Android Auto is coming soon in Dacia vehicles. Android Auto is available for newly purchased vehicles, and may be offered as a standard feature or optional feature. Availability is subject to change and may vary based on geography and trim level.

De huidige Daciarijders kunnen hun systeem updaten via een speciale website. Voor de auto's met daarin het nieuwe systeem dat Android en Apple ondersteunt is er een nieuwe website gelanceerd: Software-update voor de nieuwste MediaNAV.

Een opmerking is wel op zijn plaats: Een woordvoerder van Google Nederland zegt dat er op dit moment nog geen nieuws is over de invoer van Android Auto in Nederland. Een link naar de app in de Play Store zul je dan ook nog niet vinden.

Er bestaan echter ook andere opties. Bijvoorbeeld het vervangen van je MediaNAV voor een Android Radio! Deze Android radio's zijn leverbaar met de nieuwste versie van Android, ondersteunen Google Maps en hebben dus altijd een bijgewerkte kaart. Overigens kan je ook je smartphone daar tegenwoordig voor gebruiken dus mogelijkheden te over.

Over het nog uit te brengen systeem is al wel een video verschenen op Youtube. Hierin is overigens duidelijk te zien dat de nieuwe Duster als voorbeeld is genomen.


Je moet Inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Er zijn geen reacties geplaatst op dit artikel.
Powered by Rovota