Dacia Duster

Domelagerkappen plaatsen op de Sandero

21-04-2018
Léandro
Dacia Sandero
0

Domelagerkappen DaciaVandaag maar eens een onderwerp waar velen niet aan denken, namelijk onderhoud dat wellicht noodzakelijk wordt in de toekomst.

Eigenlijk gaat het om iets heel simpels. Zo simpel dat het niet gedaan wordt!

Onze Dacias's zijn, net als alle andere auto's, voorzien van vering en schokdempers. Deze dempers worden gemonteerdmet bouten en moeren aan de onderzijde bij het wiel, en met moeren aan de bovenzijde in de carrosserie.

Voor de moeren aan de bovenzijde bestaan bij Renault speciale afdekkapjes. Uiteraard worden deze dan bij Dacia niet toegepast. Deze kapjes zorgen ervoor dat de schroefdraad schoon blijft en niet roesten kan. Voordeel hiervan is dat bij vervanging de moeren makkelijk los te maken zijn.

Deze kapjes kosten niet veel; ongeveer €2 wil de dealer er voor hebben. Overigens kun je niet bij elk model Dacia makkelijk bij de bovenkant van de veerpoten komen. Bij de Logan's, de Duster's en de Sandero's gaat het makkelijk. De Lodgy's en de Dokker's zijn heel lastig te bereiken.

Voordat ik de kapjes heb geplaatst bij onze Sandero heb ik de schroefdraad eerst voorzien van kopervet als extra bescherming. Vervolgens pak je het kapje uit de verpakking en plaatst deze bovenop de schroefdraad. Job done!


Je moet Inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Er zijn geen reacties geplaatst op dit artikel.