Dacia Duster

Er komen een paar nieuwe Dacia's aan!

24-08-2018
Léandro
Overig
0

Zoals elke fabrikant vernieuwt Dacia het aanbod van de huidige modellen. En als de tekenen juist zijn, komen er maar liefst 3 grote updates aan.

Dacia gebruikt voor haar modellen een code van 3 karakters om het type aan te geven. Deze code krijgt een model vanaf het begin mee en zal het de gehele levensduur bij zich dragen.

Zo zijn we, onder de vlag van Renault, begonnen met de Logan en Sandero die de codenaam X90 meekregen. Dus ook de VAN en de Pickup maakten gebruik van deze code. De opvolger van de eerste serie, Logan II en Sandero II, kregen de codenaam X52 mee.

De Duster ging door het leven met de codenaam X79. Deze werd ook gebruikt voor de Facelift van de Duster. De huidige Duster, de Duster II, heeft de codenaam XJD bij zijn geboorte meegekregen.

Dan hebben we nog de Dokker. Deze wordt vergezeld van de code naam X67. Houden we de Lodgy nog over. Uiteraard heeft deze zijn eigen codenaam. Intern staat deze bekend onder de codenaam X92.

Maar wat wordt er nu nieuw?

Er zijn twee nieuwe codenamen opgedoken waarvan er ééntje weer voor twee modellen wordt gebruikt:

  • XJI: deze wordt gebruikt voor de Logan III en Sandero III
  • XJK: Deze wordt gebruikt voor de nieuwe Dokker, dan bekend als Dokker II

Hiermee wordt het spannend wat er met de Lodgy gaat gebeuren; Dit is het enige model dat nu nog geen nieuwe codenaam heeft. Het model gaat alweer sinds 2012 mee en eigenlijk wordt het dus tijd voor een vervanger of een echte makeover.

De onderstaande tekeningen zijn computer-renders


Je moet Inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Er zijn geen reacties geplaatst op dit artikel.