Dacia Duster
Homepagina
Inloggen
Archief
Modellen
Wallpapers
Downloads
FAQ
Dacia's van leden
Historie
Lakkleuren
Fabrieken
Dealer-lijst
Terugroep-acties
Kleurplaten
Statuten
Voorwaarden
Privacy
Contact

Geen brilhouder in je Dacia? Geen probleem!

01-07-2018
RichardMCV
Overig
2

Er zijn veel mensen die een bril dragen. Sommigen alleen in de auto, anderen wisselen de gewone bril met een zonnebril in de auto. Maar waar laat je dan de bril die je niet draagt?

Dacia (eigenlijk Renault) kent daar een pasklare oplossing voor! In de onderdelenlijst van Renault komt namelijk een brilhouder voor die naadloos past in het interieur van de huidige Dacia's.

De montage is heel eenvoudig. Het is een klusje dat waarschijnlijk iedereen wel kan doen. Je hoeft geen gaten te maken, alles is al aanwezig.

Het begint natuurlijk met het bestellen van de onderdelen. Hiervoor heb je de volgende twee onderdeelnummers nodig:

  • 1 stuks 739484574R (de brilhouder)
  • 2 stuks 7703081130 (de kunststof pluggen)

Elke Dacia/Renault dealer kan deze voor je bestellen. De brilhouder wordt geleverd inclusief de twee schroeven voor de montage.

Aan de bestuurderszijde zijn boven de deur twee vierkante plastic plaatjes te zien. Deze kun je eenvoudig verwijderen door er een schroevendraaier achter te zetten. Als je een beetje kracht in je vingers hebt dan kan het zelfs zonder de schroevendraaier.

Je krijgt nu twee vierkante gaten te zien met in elk gat weer twee andere gaten. Het ronde gat is voor het centreren van de brilhouder tijdens de montage; het vierkante gat dien je te voorzien van de vierkante pluggen die je besteld hebt.

De pluggen kun je gewoon in het gat duwen; deze "klikt" zichzelf vast. Vervolgens pak je de brilhouder en drukt deze op de plek waarbij je ervoor zorgt dat de ronde kunststof pinnetjes aan de achterzijde van de brilhouder terecht komen in de ronde gaten in de bekleding.

Nu kun je met een TORX-schroevendraaier de schroeven aandraaien, maar let op! Vast is vast! Zeker bij kunststof schroeven kun je makkelijk te hard aandraaien.

Tip: mochten er meer brildragende mensen regelmatig in je auto zitten dan kun je nog meer van deze brilhouders plaatsen. De drie handvatten in de auto kun je namelijk verwijderen en vervangen door de brilhouders. De handvatten zijn geen keuringspunt voor de APK en mag je gewoon weghalen!

Hieronder vind je een aantal foto's:


Je moet Inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Avatar
Redactie
RichardMCV
12-10-2019 om 11:25

Als deze plaatjes niet aanwezig zijn en je ziet alleen maar stof, betekent dit dat de uitvoering die jij hebt waarschijnlijk geen optie heeft om handgrepen/brilhouders te monteren. Wel zou je kunnen kijken of er achter de stof de gaatjes aanwezig zijn zoals je op de foto's in het artikel kan zien. Dan zou je in theorie alsnog een handgreep/brilhouder kunnen monteren.

Avatar
Anoniem
12-10-2019 om 9:08

Hoi Richard,

kan het kloppen dat in mijn Dacia Logan MCV van 02-2018 deze twee vierkante plastic plaatjes niet aanwezig zijn? Of moet ik die onder de stoffering voelen?

Groet,
Hugo

Powered by Rovota