Dacia Duster

Hoever kom je met een Duster ZONDER wielen?

19-08-2018
Léandro
Dacia Duster
0

Als we het over een auto hebben, dan heeft deze meestal 4 wielen. Drie is natuurlijk ook mogelijk; denk maar aan de schattige autootjes van vroeger. Als hij meer dan vier wielen heeft wordt het al snel iets zoals een vrachtwagen.

Maar er zijn ook andere mogelijkheden die we niet zo vaak zien, en zeker niet op de openbare weg.

Zoals we ondertussen weten staat de Duster zijn mannetje in het terrein. Natuurlijk zijn er SUV's die beter zijn. Af fabriek, dan wel te verstaan.

Een bedrijf in Roemenië heeft daarom de nieuwe Duster maar eens onder handen genomen. En niet zomaar om er 1 Duster mee aan te passen. Nee, de aanpassing is gemaakt met het idee dat dit wel eens heel goed toepasbaar is voor bepaalde doelgroepen. Hierdoor kan het uitgewerkte idee commerciëel wellicht interessant zijn en dus geld opleveren!

Duster in de sneeuwIn theorie is het idee heel simpel; Haal de wielen van de Duster af en vervang ze door rupsbanden! Dat is natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan maar ze zijn er mee aan de slag gegaan.

Aangezien de Duster in 4x4 uitvoering een heel eind komt in het terrein zal hij, uitgerust met de nieuwe set rupsbanden, bijna niet meer te stoppen zijn.

De Duster met de set rupsbanden zou niet misstaan op een tunings-show. Echter, aangezien deze aanpassing niet echt geschikt is voor de openbare weg hebben de ombouwers ervoor gekozen om hem te laten zien op de "Black Sea Defense & Aerospace event" in Boekarest.

De set moet nog verder worden ontwikkelt waardoor het mogelijk moet worden om in 1 uur tijd een gewone Duster te voorzien van de set rupsbanden. Hierdoor wordt de auto natuurlijk heel interessant voor bepaalde beroepsgroepen.

Denk hierbij niet alleen an Defensie, maar ook aan hulpverleners. Of andere bedrijven die op moeilijk bereikbare plekken werken. Je zou bijvoorbeeld de Duster ook in "VAN" uitvoering van deze set kunnen voorzien. De "VAN" uitvoering heeft geen achterbank en alles wat erbij hoort. Hierdoor neemt de laadruimte van de Duster enorm toe.

Combineer dit met de set rupsbanden en het plaatje is compleet. Een auto die in de basis heel goedkoop is, een set rupsbanden toevoegen (prijs ligt rond de 10 a 11.000 euro) en je hebt een voertuig dat bijna onverslaanbaar is.

Uiteindelijk betekent het dat de Duster grofweg rond de €25.000 zal kosten (in Roemenië, wel te verstaan).


Je moet Inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Er zijn geen reacties geplaatst op dit artikel.