Dacia Duster
Homepagina
Inloggen
Archief
Modellen
Wallpapers
Downloads
FAQ
Dacia's van leden
Historie
Lakkleuren
Fabrieken
Dealer-lijst
Terugroep-acties
Kleurplaten
Statuten
Voorwaarden
Privacy
Contact

Instellingen in het MediaNAV systeem

26-02-2018
RichardMCV
Overig
0

We blijven nog even bij het onderwerp van het vorige artikel, namelijk het MediaNAV systeem dat in onze Dacia's gemonteerd wordt, als je hiervoor kiest tenminste.

Ondertussen zijn we bij de opvolger aangekomen, Evolution genoemd. Deze is met verschillende softwareversies uitgerust, afhankelijk van wanneer het systeem geleverd is. Velen van ons zullen nog versie 8.0.5 hebben. Maar wat blijkt nu? In binnen- en buitenland komen er meldingen van vreemd gedrag!

En de meldingen kan ik zelf ook bevestigen want het systeem dat in mijn Lodgy is gebouwd heeft namelijk hetzelfde vreemde gedrag. Heel soms blijkt bij het aanzetten dat bijvoorbeeld de taal weer standaard op "engels" staat. En de lijst met favorieten is leeg. En ook eerder gereden routes zijn weg. Zelf dacht ik eerst ook dat het aan mijzelf lag. Maar dat blijkt gelukkig niet zo te zijn. Ik heb het in ruim 10 maanden nu 3 keer gehad dat het systeem weer op standaard instellingen staat.

Vanwege deze website lees ik natuurlijk overal mee op diverse Fora. Daardoor weet ik dat er voor dit probleem nog geen oplossing is gevonden. Het schijnt echter een bug in de windows CE versie te zijn. Ook de dealer kan hier nog niets mee, behalve het systeem uitbouwen en vervangen. Dit lost echter het probleem niet noodzakelijkerwijs op. Ook het nieuwe systeem kan dit probleem namelijk hebben.

Dit betekent dat er nog wel weer een update zal uitkomen. De update van 8.0.5 naar 9.1.1 lost dit probleem niet op.

Maar Daciarijders zijn vindingrijk. Het is natuurlijk niet leuk als je alle favorieten steeds kwijt bent. en je taalinstelling. Een daciarijder met de naam DACCIM heeft hiervoor een noodoplossing gevonden. Hij heeft met een stukje software een programmaatje geschreven waarmee je een Backup kunt maken van al je instellingen/favorieten/recente plaatsen/routes en dergelijke.

Dit programmaatje zet je op USB-stick en dan is het heel eenvoudig een Backup te maken. Mocht je MediaNAV haar instellingen verliezen dan kun je met de stick ook eenvoudig weer alles terugzetten. Maar houd er rekening mee dat je alleen wat terug kunt zetten als je van een werkend systeem eerst ook daadwerkelijk een Backup hebt gemaakt! Daarom heb ik de USB-stick standaard in de auto liggen (net als de OBD2 kabel en de andere sticks overig om software te kunnen wijzigen).

Het gebruik van de USB-stick is heel eenvoudig:

Je zet het MEdiaNAv systeem aan en wacht totdat het hoofdmenu verschijnt:

Afbeelding

Steek de USB-stick in het apparaat en na een paar seconden verschijnt de melding:

Afbeelding

Deze melding verdwijnt weer en de volgende melding verschijnt:

Afbeelding

Ook deze melding verdwijnt er wederom komt er een nieuw scherm. Echter nu met de optie om een backup te maken of om de instellingen te herstellen:

Afbeelding

Als je dan vervolgens linksonder in het scherm op "OK" drukt dan verdwijnt dit scherm ook weer en er lijkt verder niets te gebeuren. Er wordt nu echter een backup gemaakt van alle data! Bij mijn MediaNAV duurde dat ongeveer een minuut. Als alles goed gegaan is dan zie je het volgende scherm verschijnen:

Afbeelding

Nu je een backup gemaakt hebt kun je deze dus op dezelfde wijze ook terugzetten mocht je MediaNAV haar data kwijt zijn.

Het wachten is natuurlijk op een echte oplossing aangezien dit softwarematig lijkt te zijn.

Voor het gemak heb je hier de link naar het bestand:

Download Backup Tool

Opmerking: het betreft hier een ingepakt bestand in het ZIP-formaat. Deze kun je uitpakken en rechtstreeks op een lege (fat32 geformateerde) USB-stick zetten. Ik heb het originele programma vertaald zodat de teksten in het Nederlands staan.


Je moet Inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Er zijn geen reacties geplaatst op dit artikel.
Powered by Rovota