Dacia Duster

Puzzelrit Dorzo en Dacia Club Nederland

03-10-2018
RichardMCV
Evenement
0

Al een flink aantal jaren organiseert de Dacia Club nederland Puzzelritten. Meestal zijn deze in het midden of het oosten van Nederland gehouden. Maar dit keer niet.

Deze puzzelrit kent vertrek en aankomst in Vlaardingen, bij Dacia dealer DORZO. Dat betekent voor ons een enkeltje van ongeveer 200 km om er te komen. Maar dat vinden we niet erg, we zijn immers onderweg met een Dacia!

[image=collection,2018,Hotel ARA - Zwijndrecht,right]puzzelrit-dorzo-2018-01.jpg[/image]De meeste puzzelritten zijn echter toch verantwoordelijk voor een rondrit van ongeveer 100 km door de omgeving. Dus hebben wij het anders gedaan. We zijn zaterdagochtend al vertrokken richting het westen. Hotel ARA in Zwijndrecht had nog wel een kamer vrij dus die hebben we geboekt.

Op deze manier konden we afgelopen zaterdag al wat van de omgeving bekijken en zijn we Brielle in gegaan, lekker op ons gemak. Vervolgens dineren in het hotel (met uitzicht op de scheepvaart in de Oude Maas) en ter ontspanning lekker zwemmen. Vervolgens zondagochtend genoten van een heerlijk ontbijt om daarna naar Vlaardingen te rijden om ons te melden aan de start.

We werden gastvrij onthaald bij DORZO in Vlaardingen. Vanaf 10:15 werd iedereen welkom geheten en was er de mogelijkheid om van een kopje koffie of thee te genieten. De firma DORZO was nog niet eerder het startpunt voor de puzzelrit. Maar met 22 Dacia's aan de startlijn was het alvast een goed begin.

Nadat de deelnemers allemaal binnen waren werden we ontvangen door Rick, de voorzitter van de Dacia Club. En na een korte uitleg zijn we allemaal naar onze Dacia's gelopen om de puzzelrit te beginnen. We vertrokken één voor één maar niet zonder dat we per persoon een tasje overhandigd kregen met versnaperingen voor onderweg. Broodjes, snoepgoed, een wafel, banaan, flesje water en flesje sinaasappelsap; het was keurig verzorgd.

Bij eerdere puzzelritten werden we af en toe geplaagd door strikvragen achterin het routeboek. Deze vragen kon je niet meer beantwoorden als je aan het einde van de dag was. Dus direct na vertrek de auto aan de kant en eerst het routeboek doorgenomen. Gelukkig waren er nu geen strikvragen.

Het meest belangrijke deel van het routeboek is natuurlijk de passage waarin gewezen wordt op het feit dat je je ten alle tijde aan de regels moet houden. Een puzzelrit is prachtig om te rijden maar veiligheid staat altijd voorop.

Vanuit Vlaardingen zijn we vertrokken om via Maassluis naar de veerpont Rozenburg te gaan. Hier zijn we de Nieuwe Waterweg overgestoken. Dan kom je vanzelf in Rozenburg uit. Daarna zijn we via de Calandbrug en de Harmsenbrug overgestoken om op weg te gaan naar Brielle.

Vanuit Brielle hebben we Strand Maasvlakte aangehouden om via de Maasvlakteweg door te rijden tot vlak bij de Edisonbaai. Van daaruit zijn we via de Pr. Maximaweg weer teruggereden om het Maasvlaktestrand aan te doen. Nanaf de Noordzeeboulevard hebben we onze weg vervolgd naar Kruiningergors.

Het routeboek stuurde ons vervolgens Brielle naar Vierpolders om door te rijden naar Zwartewaal. Van Zwartewaal hebben we onze weg vervolgd naar Heenvliet en Geervliet. Vanuit Geervliet via Spijkenisse en de Groene Kruisweg zijn we doorgereden naar Hoogvliet.

Ondertussen zijn we aangekomen in het laatste deel van het routeboek. Vanuit Hoogvliet Zijn we via de A4 onder de Nieuwe Maas doorgegaan om de afslag Vlaardingen-Oost te pakken. Via de Schiedamsedijk en de Westlandseweg zijn we weer aanbeland op ons startpunt van de route, namelijk de vestging van DORZO in Vlaardingen.

Routeboek en navigatieHoewel we niet veel hebben gepauzeerd hadden we de meeste tijd toch wel nodig; we zijn zo'n 5,5 uur onderweg geweest. Wie van jullie wel eerder een puzzelrit heeft gereden weet dat het veel tijd kost om de "puzzel" op te lossen. In dit geval dus een aantal foto's die je per pagina in de juiste volgorde moet noteren.

En hoewel we de auto niet uit hoefden om bordjes te lezen was het een hele kluif om de foto's te kunnen plaatsen tijdens de route. Maar gelukkig zijn we er wel in geslaagd. Onze moeite en doorzettingsvermogen heeft ons in ieder geval een tweede plaats opgeleverd. Natuurlijk vanaf hier feliciteer ik de Familie Koops met het behalen van de eerste plaats!!

Na afloop konden we met z'n allen gebruik maken van de gearriveerde snackwagen; Friet en diverse snacks waren in overvloede aanwezig.

Rest mij niets anders dan iedereen van de vestiging DORZO die dit mogelijk gemaakt heeft en ons gastvrij heeft onthaald te bedanken voor alle moeite. Mijn gezin en ik vonden het een prachtige route. In ieder geval ééntje om te bewaren zodat we op een later tijdstip nog een keer een gedeelte van de route kunnen gaan rijden.

Uiteraard hoort er ook een bedankje bij aan het bestuur van de Dacia Club Nederland vanweg hun bijdrage aan deze fantastische dag. En zo als altijd kijken wij weer uit naar de volgende puzzelrit.


Je moet Inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Er zijn geen reacties geplaatst op dit artikel.