Dacia Duster

Zou de Duster Pickup dan toch komen?

20-10-2018
RichardMCV
Dacia Duster
2

[image=set,2018,Duster 2018 Pick-up,right]romturingia-dacia-duster-pickup-09.jpg[/image]De allereerste Duster Pick-up kwam niet van Dacia of Renault; het was het Roemeense bedrijf Romturingia, dat in oktober 2014 voor het eerst een pick-up presenteerde die de Duster als basis had.

De consument kon deze echter niet kopen, want de pick-up werd exclusief gebouwd voor een grote vlootklant in een serie van 500 eenheden. Ongeveer zes maanden later kwam Renault met zijn eigen Duster Oroch pick-up voor Zuid-Amerika.

Dit model had een dubbele cabine met vier deuren en een vrij korte laadruimte. De versie van Romturingia versie daarentegen was meer gericht op het werk en paste een tweedeurs reguliere cabine toe met een langere laadruimte erachter.

De tweede generatie Duster

Sinds Dacia een jaar geleden de tweede generatie Duster heeft onthuld, vragen klanten die geinteresseerd zijn in een Duster Pick-up zich af wanneer er een dergelijke versie komt.

Op de IAA Hannover Commercial Vehicle Show vorige maand onthulde Romturingia een prototype van de Duster Pickup uit 2018 dat in de voetsporen treedt van zijn voorganger.

Het beschikt ook over een normale cabine en een laadruimte die bekleed is met kunststof panelen tegen beschadiging. Het ziet er ook erg goed uit en kan gemakkelijk worden gezien als een door de fabriek gemaakt model. In feite is alles vanaf de B-stijlen naar achteren aangepast ten opzichte van de originele Duster. De basis blijft echter hetzelfde.

Aandrijving door Diesel

De Duster Pickup wordt aangedreven door de 110PS (109 pk) 1.5-liter dCi turbodiesel 4x4. We hebben geen details over of dit eerste prototype zal worden gevolgd door een model dat daadwerkelijk beschikbaar komt voor de consument.

Romturingia is een bedrijf dat auto's ombouwt naar klantspecificaties. Dit is ook gebeurd met de vorige Duster Pick-up. Het heeft helemaal niet de capaciteit om de Duster Pick-up in serie te maken zoals Dacia dat deed met de Logan Pick-up. Daarom is het waarschijnlijk dat ook dit weer een versie wordt die in een beperkte oplage wordt gemaakt.

Verkoopaantallen

Tenslotte hebben we hier in Europa niet veel vraag naar een Pick-up. Was dat wel het geval geweest dan had Dacia beslist zelf een opvolger van de Logan Pick-up hier gepresenteerd. Daarbij, Italië kent nog steeds de Dacia Dokker Pick-up. Maar ook deze wordt door een carrosseriebouwer op bestelling gemaakt. En de Duster op grijs kenteken? Ook dat is een afgeleide van het origineel dat door een ander bedrijf wordt gemaakt.

Hieronder vind je foto's van de nieuwste variant van de Duster Pick-up:

Credits: Romturingia


Je moet Inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Avatar
Redactie
Léandro
11-07-2019 om 16:50

Wanneer je je auto laat tunen, zal hiermee de garantie op de auto niet meer geldig zijn.

Avatar
Anoniem
07-07-2019 om 10:51

Goedendag. Ik heb een nieuwe Dacia Duster (Diesel) en wil hem graag laten tunen.
Mijn vraag is of dat ook problemen geeft v.w.b. de garantie. ?

Alvast bedankt voor de moeite.