Dacia Duster

Dacia Duster als Techroad versie

23-03-2019
RichardMCV
Dacia Duster
0

Serie Limitee TechroadAf en toe presenteert Dacia weer een nieuwe serie auto's onder de naam Serié Limiteé. Deze keer heet deze serie "Techroad".

Elke serie heeft zo haar eigen specificaties. Deze serie is voornamelijk te herkennen aan de rode details in het in- en exterieur. Maar ook een eigen set designwielen maken deel uit van het pakket.

1.3 of 1.5

Ander belangrijk nieuws is de introductie van de geheel nieuwe 1,3-liter turbobenzinemotor. Dacia levert de motor op alle uitvoeringen voor de Duster, Lodgy en Dokker. De Série Limitée Tech Road is uitsluitend leverbaar in combinatie met de TCe 130 GPF en TCe 150 GPF voor Duster en TCe 130 GPF voor Lodgy, Dokker, Sandero en Logan MCV

De turbobenzinemotor is ontwikkeld door de Alliantie in samenwerking met Daimler, bevat unieke technologieën en biedt een uitzonderlijke combinatie van kracht, souplesse en efficiency.

Vanaf deze nieuwe serie is het in alle modellen mogelijk om het MediaNAV te bestellen met ondersteuning voor Android Auto en Apple Carplay.

De firma Munsterhuis gaf mij de gelegenheid om de Duster in Techroad versie eens nader te bekijken aanhezien deze bij hun in de showroom staat.

Zoals je hieronder kunt zien is de techroad versie rijkelijk voorzien van diverse rode accenten. Bijvoorbeeld op de buitenspiegels; deze zijn voor de gelegenheid in hoogglans zwart gespoten en voorzien van een rode bies. Maar ook aangepaste velgen met een rode naafdop.

Details

Aan de binnenzijde zijn de meeste accenten te vinden. De andere bekleding valt natuurlijk direct op. Maar ook een rode rand om de bekleding van de schakelpook, rode stiksels op de deurpanelen. Ook de ventilatieroosters ontkomen niet aan de rode kleur. Ook de vloermatten hebben een vrolijk rood stiksel gekregen.

Oer-Duster

Al met al is het best wel een smaakvol geheel geworden. Maar eigenlijk heeft hij niet veel meer weg van de (oer)Duster. Deze werd bij introduktie in 2010 geleverd voor een prijs van 13.990 euro. De Techroad-Duster kost ondertussen 23.480 euro!


Je moet Inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Er zijn geen reacties geplaatst op dit artikel.
Powered by Rovota