Dacia Duster

Een goddelijke Dacia Duster

30-11-2019
RichardMCV
Overig
1

Er bestaan auto's die voor uiteenlopende bedrijfstakken worden omgebouwd. Je kunt het zo gek niet bedenken of is er al een voertuig voor gemaakt. Sommige mensen hebben regelmatig een andere bedrijfsauto.

In deze catagorie doet de paus ook mee. Wie op het internet gaat kijken naar auto's voor de paus komt heel veel verschillende varianten tegen. Door de jaren heen zijn het voornamelijk Mercedessen geweest die ten prooi vielen aan de ombouwers.

Maar aangezien de paus regelmatig op reis gaat en de auto niet altijd meekan is er ter plekke vaak wel een omgebouwde auto beschikbaar. Zomaar een greep van merken die gebruikt zijn als "Pausmobiel": Toyota, Fiat, Isuzu, Mercedes, Renault, Nissan, Peugeot en Hyundai.

Aan dit rijtje kan nu ook Dacia worden toegevoegd! Een paar dagen geleden is er namelijk een aangepaste Dacia Duster afgeleverd in het Vaticaan. Het is de bedoeling dat deze Duster alleen in Vaticaanstad zal gaan rondrijden. Met andere woorden, er zullen niet veel kilometers mee gemaakt worden.

Uiteraard is er gekozen voor een 4x4 variant aangezien deze natuurlijk het beste presteert op het vlakke plaveisel. Vervolgens is er de zaag in het dak gezet. De paus moet wel kunnen staan tijdens de rit. Om Zijne Heiligheid te beschermen tegen de wind tijdens het stapvoets rijden is er bovenbouw op het dak geplaatst die verwijderbaar is.

Het interieur is ook aangepast aan de werkzaamheden en eisen van de paus. Onder andere de achterbank is zeer comfortabel gemaakt. Voor de bekleding is een lichte kleur gekozen, net zoals voor diverse elementen op deuren en dashboard. De aanpassingen zijn gedaan in samenwerking met carrosseriebouwer Romturingia in Roemenie.

De keuze voor de Duster is eigenlijk helemaal niet zo vreemd. De huidige paus is, wat auto's betreft, sober ingesteld.


Je moet Inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Avatar
Ton
26-01-2020 om 14:25

MM een dealer maar alles zeggen bij Arend doen ze dat wel hij heet Jan heb hem van 2017 januari toen is die al bezig moest dit even kwijt.
MVG TON