Dacia Duster

Klaar voor de winter?

17-11-2019
RichardMCV
Overig
0

Dacia WintercheckDeze week was het voor het eerst weer zover. In het zuid-oosten van Frankrijk viel in korte tijd behoorlijk veel sneeuw. Wegen werden slecht begaanbaar, electra viel uit. De verplichting tot het gebruik van winterbanden werd van kracht.

Ook hier in Nederland beginnen we de weersveranderingen te merken. In de "vroege" ochtend wordt het weer ruiten krabben; de temperatuur zakt tot op of net onder het vriespunt.

Logisch dus dat Dacia weer de "Wintercheck" van stal haalt. Alle Dacia-rijders worden hiermee aangemoedigd om een bezoek te brengen aan de dealer om hun auto te laten inspecteren of er problemen voorkomen kunnen worden die vooral in de winter optreden.

Tijdens deze wintercheck wordt je auto op 10 vitale punten gecontroleerd. Deze 10 punten zijn:

  • Banden
  • Remmen
  • Ruitenwissers
  • Verwarming
  • Carrosserie
  • Uitlaat
  • Vloeistoffen
  • Verlichting
  • Sloten en portieren
  • Electrisch systeem inclusief accu

Zaken zoals ruitenwissers, vloeistoffen en verlichting kunnen de meeste automobilisten zelf wel controleren maar in de praktijk blijkt dat veel mensen dit niet doen en wachten tot de kleine of grote beurt.

Door deze wintercheck aan te bieden voor een klein bedrag (€9,95) kunnen eenvoudige problemen snel verholpen worden zodat je veilig op weg kunt de winter in.

Dacia WintercheckEn er is meer voordeel te behalen. Tijdens de actieperiode (van 1 november 2019 t/m 24 januari 2020) worden er winterbandensets vanaf €519 aangeboden. Prijs is natuurlijk afhankelijk van het type Dacia dat je rijdt.

Voor diegene die de wintersportgebieden intrekt zijn sneeuwkettingen heel handig of zelfs verplicht. Nu krijg je bij Dacia 10% korting op metalen sneeuwkettingen. Zit je te denken aan de aanschaf van een dakkoffer voor bijvoorbeeld skies dan kun je dakdragers aanschaffen met 20% korting bij Dacia.

Dacia WintercheckDe meesten onder ons kennen wel de vieze schoenen die je krijgt als je in de sneeuw loopt. De vloermatten in je Dacia worden er niet mooier op als je met deze vieze schoenen erop gaat staan. Gelukkig heeft Dacia hiervoor een passende oplossing. Voor elk model zijn namelijk rubberen matten met een opstaande rand te koop. Deze matten zijn eenvoudig te reinigen en door de opstaande rand loopt het water (van bijvoorbeeld gesmolten sneeuw niet zomaar je auto in.

Dacia WintercheckToen ik in 2007 mijn eerste Dacia (Logan MCV) kocht heb ik deze matten direct al aangeschaft. Ik heb de auto bijna 10 jaar gehad en al die tijd hebben ze er in gelegen. De originele matten zijn bij de verkoop van de auto meegegaan naar de volgende eigenaar. Zo ook met mijn huidige Dacia Lodgy. Ook hier liggen altjd rubberen matten in.

Wil je gebruik maken van de wintercheck neem dan contact op met je dealer voor een afspraak.


Je moet Inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Er zijn geen reacties geplaatst op dit artikel.