Dacia Duster

Puzzelrit Bochane en Dacia Club Nederland

19-05-2019
RichardMCV
Evenement
0

Puzzelrit Bochane Arnhem 2019Gisteren hebben we het midden van Nederland bezocht op uitnodiging van de Dacia Club Nederland. Meestal vanuit een vestiging van Dacia/Renault wordt er vertrokken voor een rit door de omgeving.

Gastvrij

Deze keer waren we te gast bij de Bochane vestiging in Arnhem op de Veldoven 7. Hier werden we vriendelijk ontvangen door zowel het bestuur van de club asl ook door het personeel van Bochane.

Vanaf 10:15 was er ontvangst geregeld met koffie en gebak. Het was wel even spannend hoeveel aanmeldingen er zouden zijn. Traditioneel werden de puzzelritten altijd op zondag georganiseerd. Dit keer is echter voor de zaterdag gekozen.

Eerste bedenkingen

Puzzelrit Bochane Arnhem 2019Het bleek er niet anders van de worden; ook op zaterdag waren er voldoende aanmeldingen voor een succesvolle rit. Zelf had ik mijn bedenkingen bij de eventuele drukte die er op zaterdag kan zijn in de diverse stadskernen en dorpskernen waar we doorheen kunnen komen. Maar dit bleek ongegrond. Het grootste deel van de route ging door het groene hart.

Aanmeldingen

Met ruim 20 aanmeldingen was deze rit ook weer goed bedeeld. Na een welkomstwoord, uitleg over de puzzelrit en het uitdelen van het routeboek vertrokken de deelnemers vanuit de Bochane vestiging om zich te verdiepen in de route.

Eerste deel van de route

Puzzelrit Bochane Arnhem 2019De tocht leidde ons vanuit arnhem naar Hoenderloo om vervolgens door te rijden naar Otterlo. van hieruit werd er koers gezet naar Kootwijkerbroek. Na het verlaten van Kootwijkerbroek was er een controlepost ingericht door het bestuur. Hier kon men nog even wat drinken krijgen en een broodje; chocolaatjes werden ook uitgedeeld. Na het inleveren van de eerste controlekaart en het in ontvangst nemen van de tweede controlekaart werd er begonnen aan het laatste deel van de route.

Tweede deel van de route

Deze leidde naar Kootwijk en Ugchelen. Maar we waren er nog niet. Vanuit Ugchelen werd er doorgereden naar achtereenvolgens: Beekbergen, Lieren, Klarenbeek, Hall, Eerbeek, Laag-Soeren, Dieren, Ellecom, De Steeg, Rheden, Velp om vervolgens Arnhem weer in te duiken en onze opwachting weer te maken bij de dealer.

De puzzelrit heeft ons maar liefst 125km door de omgeving geloodst, door een schitterend stuk van Nederland. Het bleek wel een pittige tocht te zijn; de aankomst bij de dealer was gepland om 16:30 uur. Dit bleek niet voor iedereen haalbaar. De prijsuitreiking werd dan ook nog iets uitgesteld vanwege het tellen van de behaalde punten.

Immers, tijdens de route moesten er diverse foto's gezocht worden die overeen kwamen met de omgeving. En met in totaal 72 foto's op een afstand van 125km is dit nog een hele klus.

Napraten over de route

Na aankomst werd ook de tweede controlekaart ingeleverd en konden we met elkaar napraten over de route onder het genot van drankjes en versnaperingen.

Prijsuitreiking

En vervolgens is het dan zover; het bestuur heeft alle punten opgeteld. Er waren drie prijzen te winnen:

  • 3e prijs: Nieuwe luxe of rubberen mattenset voor je Dacia
  • 2e prijs: Volledige poetsbeurt binnen/buiten EN waxoil behandeling
  • 1e prijs: Een weekend rijden in de nieuwe dacia duster.

Alle drie de prijzen zijn mooi om te winnen.

En wat bleek? Samen met mijn gezin heb ik de eerste prijs gewonnen!

Puzzelrit Bochane Arnhem 2019

Binnenkort ga ik dan ook een afspraak maken met Bochane in Arnhem om de nieuwe Duster op te halen. Ik heb nog geen idee welke versie het wordt; het kan de Bi-Fuel zijn maar ook de TCe130 GPF of TCe150 GPF. Ik laat me verrassen.

Als afsluiting van dit artikel nog twee puntjes:

Ten eerste wil ik hierbij natuurlijk de Bochane vestiging in Arnhem bedanken voor hun gastvrijheid en het mogelijk maken van de puzzelrit en het beschikbaar stellen van de prijzen. Ook het bestuur van de club heeft niet stilgezeten en ons weer een mooie route bezorgd, waarvoor ook hartelijk bedankt.

Ten tweede: Hieronder vindt je een verzameling van de foto's de we gemaakt hebben tijdens deze fantastische dag die, ook geheel volgens traditie, weer zonnig was. Het lijkt erop dat de club hierover afspraken kan maken.


Je moet Inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Er zijn geen reacties geplaatst op dit artikel.