Dacia Duster

Weer een nieuwe kleur voor Dacia

10-12-2019
RichardMCV
Overig
4

Al sinds jaar en dag worden Dacia's in uiteenlopende kleuren geleverd. Niet elke kleur wordt in elk land geleverd. Zo is geel (Jaune Tournesol) bijvoorbeeld hier nooit geleverd. Dit geldt ook voor een aantal groene kleuren.

Blauw daarentegen is een populaire kleur hier in West-Europa. Dacia is ook niet vies van een blauw kleurtje. Ik heb er ondertussen al 11 verschillende kleuren blauw weten te verzamelen die als lakkleur op een Dacia zijn gespoten, af fabriek wel te verstaan.

En hier komt er nu weer ééntje bij! Hiermee komt het resultaat dus op maar liefst 12 verschillende kleuren blauw.

Deze nieuwe kleur is al leverbaar voor Dacia in de ons omringende landen en Nederland volgt komend jaar. Renault kent deze kleur al wel langer.

Werd mijn Dacia Lodgy Serie Limitee in de kleur Bleu Cosmos geleverd; de nieuwe Serie Limitee zal onder andere in de kleur Bleu Iron RQH verkocht gaan worden.

Hieronder zie je een aantal afbeeldingen die afkomstig zijn uit de configurator van Dacia:

Let op: de blauwe kleur op bovenstaande afbeeldingen hoeft niet noodzakelijkerwijze exact de kleur te zijn zoals in het zonlicht. Een monitor geeft toch altijd een iets ander beeld.

Om dit te verduidelijken zie je hier onder een afbeelding van een Renault Clio in de nieuwe kleur (althans voor Dacia):

Renault Clio in Bleu Iron

foto-credits: Dacia- en Renault dealer Matter in Meppel

De onderstaande blauwe kleuren zijn bij mij bekend:

Opmerking: de kleur Bleu Crepusculo is in Nederland nooit geleverd.


Je moet Inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Avatar
Thei
09-02-2020 om 16:44

Tuurlijk gaan die langer mee,de Sandero heb ik gebruikt gekocht en het langst in gereden,2 jaar en een afschrijving van slechts €50 per maand.
Mijn eerste MCV gekocht in 2017 en 15 maanden en 50000km verder ingeruild op een nieuwe MCV,slechts € 3600 op bijbetaald(beide een Prestige met alle toeters en bellen).
De 2e MCV aug 2018 gekocht en €9000 bijbetaald op een Duster Prestige 3jan 2019.Die Duster ergens in juni 2019 ingeruild op een Dokker Laureate en €3800 bijbetaald.De Dokker gaat binnenkort weg en komt dan een Duster Prestige 100TCe Bifuell voor in de plaats,wat ik dan moet bijbetalen is nog niet helemaal duidelijk omdat de prijzen nog niet exact bekend waren.
Deze ga ik een jaar of 3 rijden,het tot het einde van de garantie.

De Duster was een slak op de weg,was met de 1.6 SCE motor(Bifuell)niet vooruit te branden,mijn huidige dokker is met dezelfde motor,maar die gaat als de brandweer.
De 0.9 TCe in de MVC's waren ook lekker pittig en de verwachte Duster 100TCe ook,ik heb in een Renault Captur 100TCe proef greden en die ging er lekker van door.

Avatar
Clublid
RichardMCV
09-02-2020 om 15:53

euhm... Volgens mij gaat een Dacia wel langer mee? 😎

Avatar
Thei
06-02-2020 om 15:18

Mijn Sandero was zwart,daarna een MCV in de kleur Tormolino Brun,daarna een zwarte MCV,toen een Duster in Beige Dune HNP en nu blauwe Dokker en wachten op een blauwe Duster.

Avatar
Thei
06-02-2020 om 15:15

Mijn Dokker 1.6 Bifuell heeft de kleur Bleu Cosmos,ging niet anders omdat het vorig jaar de laatste op LPG was en al in de showroom stond.
Mijn Duster die komen gaat wordt de nieuwe kleur Bleu Iron RQH,de kleur beviel me wel en was de snelst leverbare op dit moment met de opties erin die ik wilde hebben.
Zou ik ca 4 maanden willen wachten dan was het w.s. de Orange geworden.