Dacia Duster

Achter de schermen bij Daciast.nl

02-09-2020
RichardMCV
Overig
1

Begin dit jaar is de Dacia Club weer begonnen met een nieuw bestuur. Het vorige bestuur kon helaas niet meer voldoende tijd vrijmaken en heeft daarom het stokje overgedragen.

De website van de club was dringend aan vernieuwing toe. Daarom heb ik, als lid van de club vanaf het begin, besloten om de website van Daciamodellen.nl om te vormen naar clubwebsite zodat de club weer een frisse start kon maken.

De oude website van de club had natuurlijk diverse artikelen. Deze zijn allemaal overgezet. Maar omdat de structuur van de nieuwe website anders is mocht Google weer aan de slag om alles te indexeren.

Bij het ombouwen van een website (beter gezegd: samenvoegen van twee websites) ontkom je er niet aan dat sommige (oude) linkjes niet meer werken.

Met andere woorden: toen de nieuwe website "live" ging moesten we eigenlijk opnieuw beginnen met het opbouwen van een klantenkring. Iedereen die Daciamodellen.nl bezoekt komt automatisch hier op Daciast.nl uit. En Daciast had natuurlijk zelf een trouwe aanhang van bezoekers.

Zo konden we in Januari al rekenen op gemiddeld 468 bezoekers per dag. Januari was natuurlijk wel een gedeelde maand voor ons aangezien we op de 19e weer begonnen zijn met de nieuwe website. De statistieken worden overigens door de provider geleverd.

Ondertussen zitten we op gemiddeld 739 bezoekers per dag voor Augustus. In deze maand werd, ondanks de vakanties, een record hoeveelheid data van maar liefst 58 Gb gehaald! Een record dat, gezien de stijgende lijn, waarschijnlijk volgende maand alweer gebroken zal gaan worden.

De drukste tijdstippen blijken tussen 14:00 uur en 16:00 uur te zijn en tussen 20:00 uur en 21:00 uur.

De nieuwere artikelen worden het beste bekeken en dat is ook wel logisch. Maar ook zeker de oudere artikelen zijn nog steeds de moeite waard. Zo is het artikel over "trekhaak" monteren uit juni 2009 al 595 keer bekeken sinds Januari! Het bekijken van de artikelen neemt natuurlijk veel data in beslag. Maar ook de "downloads" en zeker ook de "wallpapers" nemen samen een grote hap uit de data hoeveelheid.

Binnenkort worden de "downloads" weer flink aangevuld. Maar ook nu al is het de meeste complete set van brochures, handleidingen, prijslijsten, accessoires-lijsten en zelfs software voor Dacia die ik ken. En dit wordt alleen maar meer.

Gegevens uit tientallen landen waar Dacia actief is worden hier verzameld. Maar ook uit landen waar de ons bekende Dacia's rondrijden als Renault's, Nissan's, Mahindra's en zelfs als Lada's!

Naast het verzamelen van deze gegevens wordt er natuurlijk ook continu gezocht naar nieuwe informatie over Dacia. En de komende tijd wordt spannend want er komt eindelijk weer van allerlei mooi "spul" aan.

Bij dit alles hoort natuurlijk ook nog iets anders, namelijk het ledenbeheer. Alle aanmeldingen moeten worden verwerkt, clubpassen aanmaken en versturen. En natuurlijk moet dit gebeuren volgens de spelregels van de AVG. En ook op Social media is de Dacia Club actief. Ook hier gaat best wel tijd in zitten. Maar we doen het graag!

Dan ten slotte nog de zoektermen die we hier op de website tegenkomen. In de top 5 komen een tweetal termen steevast voor: namelijk Android Auto en gebruikershandleidingen. Sinds een tijdje is bij Dacia het multimediasysteem leverbaar met Android auto dus wordt hier ook naar gezocht. De andere zoekterm is een lastiger verhaal. Ondanks meerdere vragen vanuit het clubbestuur kunnen we Dacia NL nog niet zover krijgen dat we de handleidingen digitaal ontvangem en ter beschikking kunnen stellen aan de leden. Eigenlijk wel vreemd want bij Renault is het geen enkel probleem om digitale handleidingen te vinden. Andere zoektermen gaan bijvoorbeeld over de boordcomputer en het tunen.

Als er vragen zijn dan zijn we(het bestuur)te bereiken via het bekende emailadres op de contactpagina onderaan de website of via het ticketsysteem.


Je moet Inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Avatar
Erelid
Joost
02-09-2020 om 16:37

Goed bezig heren!

Powered by Rovota