Dacia Duster
Homepagina
Inloggen
Archief
Modellen
Wallpapers
Downloads
FAQ
Dacia's van leden
Historie
Lakkleuren
Fabrieken
Dealer-lijst
Terugroep-acties
Kleurplaten
Statuten
Voorwaarden
Privacy
Contact

Care4More gaat aan een nieuwe uitdaging beginnen

02-02-2020
RichardMCV
Dacia Duster
0

Care4MoreKennen jullie stichting Care4More nog? In 2016 hebben Hugo, Jos en Michel de sleutel in ontvangst genomen van een Duster met de bedoeling om een rit te maken van ruim 22.000 km voor goede doelen. De Duster werd onthuld tijdens een puzzelrit vanaf de Dealer Oving in Hattem.

Deze rit (gestart op 1 januari 2017) voerde hen vanaf de North Cape (Noorwegen) naar Cape Agulhas (Zuid-Afrika). Tijdens deze rit doorkruisten ze 24 landen in heel verschillende omstandigheden. Denk hierbij aan Het noorderlicht, sneeuw, ijs, regen, storm, stof, hitte en kou.

En nu gaan ze het weer doen! Hun nieuwe missie heet "Mission PanAmerica".

Deze missie, met een afstand van ruim 32.000 km gaan ze in Alaska beginnen om vervolgens via Canada, USA, Mexico, Guatemala, Honduras, Nicaragua, Costa Rica, Panama, Colombia, Ecuador, Peru, Bolivia, Chili naar de zuid-punt van Argentinië te rijden.

En het mooie is: Ze gaan weer met een Duster! De vorige rit met een Duster is blijkbaar goed bevallen. Ik heb zelf met Michel de Groot gesproken en van hem heb ik deze foto's in dit artikel ontvangen om te mogen plaatsen:

Onderstaande tekst komt uit het persbericht dat Care4More heeft uigegeven:

Net als bij de eerste missie heeft stichting Care4More tien diverse en concrete projecten opgepakt die Hugo, Jurmick en Michael tijdens de reis zelf gaan bezoeken. Met behulp van onder andere crowdfunding en donaties halen zij geld op om deze projecten te financieren. “Zo willen we onder andere de bouw van een nieuw klaslokaal in Bolivia realiseren,” aldus Jurmick. Andere projecten zijn bijvoorbeeld de bouw van een tuinkas op 4,5 kilometer hoogte in het Andesgebergte, hazenlip- operaties in Guatemala en het sponsoren van de voorzieningen voor een irrigatiesysteem in Nicaragua. Via tien diverse projecten in verschillende landen hoopt Care4More in totaal zo’n 5.000 kinderen te kunnen helpen.

De missie wordt verreden met een gesponsorde Dacia Duster 4x4, beschikbaar gesteld door de Hans Jongerius Autogroep, die aangepast is aan de extreme klimaatverschillen en barre wegen die het team tegenkomt. De auto staat nu nog in Nederland, maar gaat op 4 februari op de boot richting Alaska, waar de mannen van Care4More hem op 29 maart ophalen. “Tot slot is het goed om te weten dat wij alle onkosten van de reis zelf persoonlijk betalen.” zegt Jurmick. “Dat is waar we voor staan.”


Je moet Inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Er zijn geen reacties geplaatst op dit artikel.
Powered by Rovota