Dacia Duster

Dacia verschaft al iets meer duidelijkheid

04-09-2020
RichardMCV
Overig
0

Gisteren nog lieten we hier een paar teasers zien van de nieuwe Sandero en de Logan. Hierin schreven we al dat de Sandero wel eens plattere koplampen zou kunnen krijgen.

Vandaag blijkt dat dat inderdaad klopt! Dacia gaat inderdaad verder met ons te plagen en laat nu een tweeltal kleine stukken van de nieuwe Sandero zien.

Het gaat om een stuk van de linkervoorzijde en een stuk van de linker achterzijde.

Kijken we eerst naar de voorzijde dat valt inderdaad de plattere koplamp op. Deze is voorzien van een horizontale ledstrip in het midden die aan de buitenzijde eindigt in een V-vorm. Een dergelijke indeling van de koplamp zien we bijvoorbeeld ook bij Volvo. De andere lichtbronnen in de de koplamp lijken nog geen led te zijn, althans niet bij de getoonde versie.

Dit geldt ook voor de getoonde mistlampen. Ook hier is weer een normale lichtbron te zien.

Deze Sandero is tevens voorzien van sensoren in de voorbumper, een optie die we bij de huidige versie niet hadden.

Kijken we naar de welving in de motorkap dan ziet dit er iets "agressiever" uit dan bij de huidige versie en is het meer in overeenstemming met de Duster.

Klik op de onderstaande foto's om deze te vergroten

Als dan gaan kijken naar de achterzijde van de auto dan zien we een armatuur dat een combinatie lijkt te zijn tussen led en gewone verlichting.

Daar waar eerdere Sandero's in het donker niet te onderscheiden waren van andere merkenzal dat nu wel het geval zijn met deze bijzondere signatuur. De units zijn, net als aan de voorzijde, iets platter uitgevoerd dan het huidige model.

Ik ben wel benieuwd hoe straks de laadruimte-opening er uit ziet aangezien de lichtunit nog wel een stukje naar binnen steekt.

Overigens zijn de beide afbeeldingen uitsnedes van het twitterkanaal van Groupe Renault. Deze zijn vanochtend vrijgegeven.

In dezelfde korte video wordt ook aangegeven dat we klaar moeten staan voor 09.07 oftewel 7 september. Dit zou erop kunnen duiden dat komende maandag de Sandero onthuld wordt! Of, om ons verder te plagen, nog meer teasers.


Je moet Inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Er zijn geen reacties geplaatst op dit artikel.