Dacia Duster

De elektrische Dacia komt er aan

15-02-2020
RichardMCV
Overig
1

Groupe Renault heeft gisteren de financiële resultaten voor 2019 gepubliceerd in een lang document. In dit document staan ook de toekomstplannen van de Groupe renault.

We weten allemaal dat alle fabrikanten naar elektrische versies moeten om te kunnen voldoen aan de uitstoot eisen. Er kunnen vragen gesteld worden over de manier waarop maar we ontkomen er toch niet meer aan.

In deze toekomstvisie is ook Dacia opgenomen! Dacia heeft het geluk dat ze mee kan liften met de technologie die Renault gebruikt.

Dacia Urban City car

In het document staan in totaal nog 9 voertuigen onder een doek. Dit kunnen geheel nieuwe modellen zijn maar ook elektrische versies van huidige modellen. De kans dat Dacia's eerste elektrische auto geheel nieuw is, is niet zo heel groot. De verwachting is eerder dat een bestaand model wordt aangepast en dan als Dacia door het leven zal gaan.

De elektrische dacia zou gebaseerd kunnen zijn op de ZOE, maar gezien de prijs van de ZOE is dit niet direct te verwachten. Een andere mogelijkheid is de Twingo ZE die voor de tweede helft van dit jaar gepland staat in het document. Maar er is nog een mogelijkheid.

Renault introduceert speciaal voor de Chinese markt de City K-ZE: een volledig elektrisch aangedreven A-segment stadsauto met een SUV-design. Het is het eerste elektrische A-segmentmodel van de joint venture tussen de alliantie Renault-Nissan-Mitsubishi en de Chinese fabrikant Dongfeng, genaamd eGT New Energy Automotive Co., Ltd. De Renault wordt ook in China gebouwd. Met een wielbasis van 2.423 mm en een bagageruimte van 300 liter zou dit een hele leuke optie kunnen zijn om als dacia te leveren.

Dat de ombouw van de K-ZE de meeste kans maakt om hier als Dacia door het leven te gaan blijkt wel uit het feit dat Olivier Murguet, Executive Vice-President Sales & Regions, heeft bevestigd dat de K-Ze ook naar Europa komt. De K-ZE is vanaf het begin ontworpen als een wereldwijd model maar zal echter in slechts één fabriek worden geproduceerd - Shiyan, China - om kosten te beheersen.

De Renault K-ZE kost ongeveer 8200 euro volgens de huidige wisselkoers. Maar natuurlijk niet zodra deze auto Nederland zal bereiken. De overheid zal wel weer een manier bedenken om er aan te verdienen.

Hieronder zie je een afbeelding van de Renault K-ZE, zoals deze gepresenteerd is op de autoshow van Shanghai:

[image=collection,2020,Renault-city-K-ZE,full]renault-city-k-ze.jpg[/image]


Je moet Inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Avatar
MichelB
18-02-2020 om 23:57

Zou leuk zijn als ze ook EV’s gaan leveren. liever zie ik een Sanders/Logan als EV, maar ook Renault zelf heeft nog niets in die categorie in de lijsten staan.
Er is wel hoop met het nieuwe platform wat veelzijdiger is dan het huidige.