Dacia Duster
Homepagina
Inloggen
Archief
Modellen
Wallpapers
Downloads
FAQ
Dacia's van leden
Historie
Lakkleuren
Fabrieken
Dealer-lijst
Terugroep-acties
Kleurplaten
Statuten
Voorwaarden
Privacy
Contact

De nieuwe ECO-G motor

09-01-2020
RichardMCV
Dacia Duster
5

Het Autosalon van Brussel is het podium waar Dacia haar nieuwe motor zal voorstellen. Het gaat hier om een bi-fuel motor; deze werkt dus op zowel benzine als LPG.

Op diverse modellen zal deze leverbaar worden. De nieuwe TCe 100 ECO-G driecilinder turbomotor wordt nu aangeboden op Duster, Sandero, Sandero Stepway, Logan en Logan MCV.

Deze ECO-G motor van 1 liter moet de huidige 0,9 liter Bi-fuel EN de 1.6 Bi-Fuel motoren gaan vervangen. Als de gegevens kloppen dan zal de motor 100 PK en 170 Nm gaan leveren. De gastank komt op de plek van het reservewiel en neemt dus in het interieur geen ruimte in. Logischerwijze kun je dus geen reservewiel meer plaatsen. Met beide tanks vol, heeft het voertuig een bereik van meer dan 1.000 km.

De levering van de nieuwe motor wordt gestart in frankrijk. De Duster zal als eerste het spits afbijten. Met een beginprijs vanaf 12.490 euro een hele keurige prijs!

Duster ECO-G

Het is de bedoeling dat het verbruik met deze ECO-G verder daalt waardoor ook de uitstoot verder daalt. In een land als Nederland zeker niet onbelangrijk.

Het gebruik van LPG is zeer eenvoudig. Het overschakelen kun je handmatig doen op elk gewenst moment. Als de LPG-tank leeg raakt wordt er automatisch overgeschakeld naar benzine. Er wordt dus vanuit gegaan dat je meestal op LPG zult rijden. Logisch ook want deze brandstof is een heel stuk goedkoper dan benzine.

Met een prijs van ongeveer 89 cent voor een liter LPG en 1,82 euro voor een liter Euro95 zal een Bi-Fuel motor een leuk voordeeltje opleveren ondanks dat de houderschapsbelasing hier in Nederland hoger is voor LPG dan voor benzine.


Je moet Inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Avatar
Thei Boelema
03-02-2020 om 10:03

Richard ik rij op LPG,dus op die plaats zit de LPG tank al,reserve wiel gaat alleen mee op vakanties en dan in de koffer.
Die velg (licht beschadigs,maar niet te zien)is had ik over na een kusje van een andere medeweggebruiker,moet er alleen een band op laten leggen.

Avatar
Redactie
RichardMCV
30-01-2020 om 19:38

Thei, uit je reactie begrijp ik dat je het reservewiel van je vorige Duster wilt gebruiken om onder de nieuwe Duster te plaatsen? Waarschijnlijk heb je dus de Duster zonder reservewiel besteld.

Maar de Duster wordt zonder beugel voor het reservewiel geleverd als je het reservewiel niet af fabriek meebesteld! Of de montagegaten aanwezig zijn is mij (nog) niet bekend.

Avatar
Thei Boelema
30-01-2020 om 11:43

Komt goed tzt.
De prijzen van de Duster bifull's zijn ook bekent,de Prestige kost zonder verdere opties €20880 die staan nog niet op de Dacia website.Voor de Bifull wordt momenteel €340 extra gevraagd,tegen eerder € 500 minder,maar ja is nog geen geld voor een LPG installatie.
Ik heb een Prestige bifuell besteld in de kleur Bleu Iron RQH,verder met 360gr camera,Kaart West Europa en climat contro.
Die laatste wilde ik eigenlijk niet,maar dan zou het ca 5 maanden wachten worden.
Een reseve wiel heb ik nog van mijn vorige Duster.

Avatar
Redactie
RichardMCV
29-01-2020 om 19:36

Hallo Thei, dat is een korte levertijd! Je hoeft dus geen paar maanden te wachten. Zelf heb ik proefgereden met zowel de TCe115 alsook de TCE130 en de TCe150; alledrie in een Duster. En prive ken ik de TCe90 ook. Allemaal prima motoren. Wil je ons verblijden met foto's en een eventueel verhaal erbij?

Avatar
Thei Boelema
29-01-2020 om 19:09

Vandaag een proefrit gedaan met een Renault Captur 100TCe,omdat deze ook in de Duster Bifull komt.
Die 100TCe is een best pittige motor.
Na de proefrit een nieuwe Duster 100TCe besteld waar ik mijn Dokker 1.6 Bifuell op inruil,nu 4-6 weken wachten en dan krijg ik hem geleverd.

Powered by Rovota