Dacia Duster

Duster Pickup wordt nu door Dacia geleverd

23-10-2020
RichardMCV
Dacia Duster
0

Twee jaar geleden konden we al een voorproefje zien van de Dacia Duster in de Pickup-variant. In Hannover op de Commercial Vehicle Show werd door Romturingia deze variant namelijk aan de buitenwereld getoond.

Toen werd er al gevraagd of deze variant ook officieel uitgebracht zou worden. Dat is nu waarheid geworden! In bijna ongewijzigde vorm, op details na, gaat Dacia nu zelf deze variant zelf verkopen.

Op Dacia.ro is deze variant al te zien. Met ruim 22 cm bodemvrijheid wordt de pickup niet snel tegengehouden. Hij komt (voorlopig) alleen beschikbaar als 4x4 en voorzien van de Blue dCi 115PK.

Vooralsnog komt de Duster Pickup niet naar Nederland, zelfs niet naar enig ander land. Hij is alleen bestemd voor de Roemeense markt. Maar ja, alles zal afhangen van de vraag.

Met een laadvermogen van 500kg kan hij behoorlijk veel meenemen. En de prijs? van 22.546 euro is redelijk te noemen voor een dergelijk voertuig. Tussen de wielkasten past ruimschoots een pallet; er is namelijk 970mm ruimte aanwezig. De diepte van de laadbak is 1650mm met gesloten klep. De wielbasis betreft 2673mm.

Hieronder vind je een aantal officiële afbeeldingen:

Foto credits: Dacia


Je moet Inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Er zijn geen reacties geplaatst op dit artikel.