Dacia Duster

Een update over de te organiseren puzzelrit

20-07-2020
RichardMCV
Evenement
3

Update: 22-9-2021

Juli en augustus hebben we ondertussen gehad en we zitten bijna in de laatste week van september. Gezien de huidige maatregelen weten we dat oktober ook niet haalbaar is. We hebben daarom, als laatste mogelijkheid voor dit jaar, de puzzelrit gepland op eind november. Immers, als alles doorgaat gaan de Covid-maatregelen begin november "overboord". We hebben een dealer bereid gevonden om mee te doen aan de puzzelrit. Meer informatie volgt binnen enkele dagen.

Update: 25-7-2021

Ondertussen zijn we aanbeland in juli 2021. Nadat de overheid aankondigde dat er veel versoepelingen aan zouden komen zagen we onze kansen stijgen om eindelijk een puzzelrit te gaan rijden. In de maanden juli/augustus zijn veel leden op vakantie. Dus we richten ons op september/oktober. Er is weer contact geweest met dealers om afspraken te maken. Nu de cijfers echter nog niet gunstig zijn en nederland donkerrood gekleurd is durft geen dealer het aan om zo'n 70 mensen te ontvangen. Niemand wil immers in het nieuws komen op een negatieve manier.

Wel hebben we van een dealer een toezegging om daar een puzzelrit te organiseren maar hij wil/kan nog geen groen licht geven. We kunnen echter wel de route gaan uitzetten er van uit gaande dat we daar toch een keer starten/stoppen.

Update: 12-4-2021

Ondertussen zijn we aanbeland in april 2021. Hoewel we goede hoop hadden om april/mei een puzzeltocht te kunnen organiseren blijkt dit nog steeds niet te kunnen. De coronacijfers zijn torenhoog, de IC's liggen bijna vol en de aangekondigde versoepelingen zijn weer uitgesteld. We kunnen nog niet bij een dealer terecht maar ook niet iets organiseren bij een restaurant of iets dergelijks. Ook de terrassen blijven vooralsnog gesloten. We houden de vinger aan de pols en gaan "gasgeven" zodra dat kan.

Zoals de meesten van jullie weten hebben Rick en ik in het begin van het jaar de Dacia Club "overgenomen" van het vorige bestuur. Uiteraard om er flink de sokken in te zetten en zo snel mogelijk een puzzelrit te organiseren.

Helaas gooide het Coronavirus roet in het eten. Alles werd afgezegd, horeca moest dicht, een ieder moet ruim afstand nemen.

Ondertussen wordt er gekeken wat er mogelijk is dus werd er contact gezocht met een aantal dealers om een puzzelrit te organiseren.

De uitkomst daarvan is helaas niet dat wat we gehoopt hadden. Het 1,5 meter beleid is met een groep Daciasten moelijk te handhaven bij een dealer in de showroom.

Aangezien we met gemiddeld 25 auto's deelnemen aan een puzzelrit betekent dat dat we met een groep van 50 - 75 mensen zijn. En je snapt het al wel: zoveel mensen in en rond een showroom (als het mooi weer is) is op dit moment niet datgene waar een dealer op zit te wachten.

Het begint al met het gezellig samenzijn voor de start van de puzzelrit. Even een koffie, thee of chocolademelk. Het wordt dan druk bij de automaat. En dus is de 1.5m afstand niet te hanteren.

Na afloop van de puzzelrit worden de resultaten bekeken en de winnaar bekend gemaakt. Ook dan staat de hele groep bij elkaar. En zeker als we afsluitend ook nog een snackwagen zouden laten komen of een warm/koud buffet regelen gaat het mis met de drukte.

Een dergelijk risico loopt een dealer ook mocht er toevallig iemand onder ons zijn die besmet is zonder het te weten. We zouden dan ook verplicht een gezondheidscheck moeten uitvoeren terwijl bekend is dat dit niet de besmetting voorkomt.

Als bestuur hebben wij ons natuurlijk ook aan de regels van het RIVM te houden hoe lastig dit ook is. Ook voelen wij ons verantwoordelijk als we een dergelijk evenement organiseren. We willen natuurlijk graag in het nieuws komen maar niet als club waar een covid-19 besmetting is uitgebroken.

Tot slot: We houden onze mogelijkheden in de gaten en zodra we een puzzeltocht op een veilige en gezonde manier kunnen organiseren zullen we dat zeker doen. Hierbij hebben we wel de hulp van een dealer nodig.

We houden jullie op de hoogte van de ontwikkelingen rondom de puzzeltocht; zodra er ook maar iets bekend is zul je dat hier kunnen lezen.

Het liefst zouden we jullie zo vroeg mogelijk laten weten wanneer er een puzzelrit wordt verreden. Het kan echter zijn dat vanwege wijzigingen in de richtlijnen we wat sneller moeten "schakelen" als we een rit kunnen rijden. We hopen dan ook op jullie begrip hiervoor als de tijd tussen melding en de rit zelf wat kort is.

Mochten jullie als leden een idee hebben wat uitgevoerd kan worden met inachtneming van de RIVM-regels dan houden we ons van harte aanbevolen.


Je moet Inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Avatar
Clublid
siske
22-08-2021 om 14:07

beste stuur ons zeker een mail als alles doorgaat we komen zo wi zo groetjes siske

Avatar
Clublid
siske
21-07-2020 om 9:48

hebben we begrip voor en hopen dat dit vlug voorbij is zo dat we weer een puzzelrit kunnen doen wij kijken er naar uit groetjes siske en hou het veilig

Avatar
Erelid
Joost
21-07-2020 om 6:44

Duidelijk verhaal Richard. Laten we hopen dat we in ieder geval volgend jaar van dat Coronavirus verlost zijn.