Dacia Duster
Homepagina
Inloggen
Archief
Modellen
Wallpapers
Downloads
FAQ
Dacia's van leden
Handleiding aanvragen
Historie
Lakkleuren
Fabrieken
Dealer-lijst
Terugroep-acties
Kleurplaten
Statuten
Voorwaarden
Privacy
Contact

Een update over de te organiseren puzzelrit

20-07-2020
RichardMCV
Evenement
2

Even een kleine update over de te organiseren puzzeltocht.

Zoals de meesten van jullie weten hebben Rick en ik in het begin van het jaar de Dacia Club "overgenomen" van het vorige bestuur. Uiteraard om er flink de sokken in te zetten en zo snel mogelijk een puzzelrit te organiseren.

Helaas gooide het Corornavirus roet in het eten. Alles werd afgezegd, horeca moest dicht, een ieder moet ruim afstand nemen.

Ondertussen is er wel weer wat mogelijk dus werd er contact gezocht met een aantal dealers om een puzzelrit te organiseren.

De uitkomst daarvan is helaas niet dat wat we gehoopt hadden. Het 1,5 meter beleid is met een groep Daciasten moelijk te handhaven bij een dealer in de showroom.

Aangezien we met gemiddeld 25 auto's deelnemen aan een puzzelrit betekent dat dat we met een groep van 50 - 75 mensen zijn. En je snapt het al wel: zoveel mensen in en rond een showroom (als het mooi weer is) is op dit moment niet datgene waar een dealer op zit te wachten.

Het begint al met het gezellig samenzijn voor de start van de puzzelrit. Even een koffie, thee of chocolademelk. Het wordt dan druk bij de automaat. En dus is de 1.5m afstand niet te hanteren.

Na afloop van de puzzelrit worden de resultaten bekeken en de winnaar bekend gemaakt. Ook dan staat de hele groep bij elkaar. En zeker als we afsluitend ook nog een snackwagen zouden laten komen of een warm/koud buffet regelen gaat het mis met de drukte.

Je kunt het momenteel ook lezen in het nieuws: In Hillegom (Zuid-Holland) zijn in een paar dagen tijd al 23 coronabesmettingen gevonden, die allemaal met elkaar samenhangen. De besmettingen worden gelinkt aan café De Kleine Beurs aan de Hoofdstraat in Hillegom.

En een dergelijk risico loopt een dealer ook mocht er toevallig iemand onder ons zijn die besmet is zonder het te weten. We zouden dan ook verplicht een gezondheidscheck moeten uitvoeren terwijl bekend is dat dit niet de besmetting voorkomt.

Als bestuur hebben wij ons natuurlijk ook aan de regels van het RIVM te houden hoe lastig dit ook is. Ook voelen wij ons verantwoordelijk als we een dergelijk evenement organiseren. We willen natuurlijk graag in het nieuws komen maar niet als club waar een covid-19 besmetting is uitgebroken.

Tot slot: We houden onze mogelijkheden in de gaten en zodra we een puzzeltocht op een veilige en gezonde manier kunnen organiseren zullen we dat zeker doen. Hierbij hebben we wel de hulp van een dealer nodig.

We houden jullie op de hoogte van de ontwikkelingen rondom de puzeltocht; zodra er ook maar iets bekend is zul je dat hier kunnen lezen.

Het liefst zouden we jullie zo vroeg mogelijk laten weten wanneer er een puzzelrit wordt verreden. Het kan echter zijn dat vanwege wijzigingen in de richtlijnen we wat sneller moeten "schakelen" als we dit jaar nog een rit kunnen rijden. We hopen dan ook op jullie begrip hiervoor als de tijd tussen melding en de rit zelf wat kort is.

Mochten jullie als leden een idee hebben wat uitgevoerd kan worden met inachtneming van de RIVM-regels dan houden we ons van harte aanbevolen.

Voor nu wens ik jullie een fijne vakantie in Tuinesië, Playa del Balcona, Hintergarten of Los Terrasos in de Tuinos of eventueel toch ergens over de grens.


Je moet Inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Avatar
Clublid
siske
21-07-2020 om 9:48

hebben we begrip voor en hopen dat dit vlug voorbij is zo dat we weer een puzzelrit kunnen doen wij kijken er naar uit groetjes siske en hou het veilig

Avatar
Erelid
Joost1949
21-07-2020 om 6:44

Duidelijk verhaal Richard. Laten we hopen dat we in ieder geval volgend jaar van dat Coronavirus verlost zijn.

Powered by Rovota