Dacia Duster

Elektrische Dacia Spring aangekondigd voor 2021

03-03-2020
Léandro
Overig
2

Uiterlijk Dacia Spring 2021

In slechts 15 jaar heeft Dacia de auto industrie opgeschud dankij het succes van de Duster in Europa, en de Logan in opkomende markten.

Na een lange tijd geruchten te hebben zien rondgaan, is het dan zover: Dacia heeft vandaag een elektrische stadsauto onthuld. Door middel van een press-release heeft Dacia bekend gemaakt dat de Dacia Spring (zoals het model heet) in 2021 op de markt moet komen. Hierbij hebben ze nog niet gezegd in welke landen dit zal gebeuren.

De nieuwe Dacia Spring is in lijn met de visie van Renault, om betaalbaar en duurzaam vervoer voor iedereen beschikbaar te maken, aldus Renault. Met een bereik van over de 200 kilometer, is de auto geschikt voor gebruik in de stad, echter geloof ik niet dat deze auto iedereen zal trekken; Ieder die veel kilometers maakt en lange afstanden moet rijden zal toch al snel een probleem hebben met dit bereik. Na van één naar de andere kant van Nederland te rijden sta je namelijk al met een lege batterij.

Ook zijn veel gegevens nog niet bekend, zoals de tijd die het kost om de auto weer op te laden. Dit is namelijk een kritiek punt met vele elektrische auto's.

Uiterlijk Dacia Spring 2021

Apart uiterlijk

Een nieuw model brengt natuurlijk ook een uiterlijk met zich mee dat we nog niet kennen van voorgaande modellen. Echter had ik dit uiterlijk niet verwacht. Zoals je kan zien in de foto hierboven is het showmodel grijs, met fel oranje accenten. De vraag is natuurlijk of er ook andere kleuren beschikbaar zullen zijn.

Verder is het uiterlijk modern, en het heeft wat weg van een kruising tussen een Sandero en een Duster. De grill heeft het kenmerkende uiterlijk dat we kennen van bijvoorbeeld de Lodgy Stepway, maar dan in het oranje.

Uiterlijk Dacia Spring 2021

Wat betreft het interieur; Daar is tot dusver nog niets over bekend. We zullen hier dus nog even geduldig op moeten wachten.

Kenmerken

De Dacia Spring beschikt over slechts 4 stoelen, er is geen bank achterin. De auto is verhoogd, er zijn dakdragers aanwezig en zijn er skid plates toegevoegd aan de voor- en achterkant.

Verder beschikt de auto voor volledige LED koplampen, en (wat het lijkt) mistlampen in een unieke vorm; 3-delig. Ook de achterlichten zijn volledig uitgerust met LEDs in een futuristische vorm.

Elektrische voertuigen komen met enkele voordelen, zoals het stille rijden, geen motor-trillingen en geen uitstoot. Nu is het wachten tot het model uit komt, zodat we weten wat er in de praktijk werkelijk aan voordelen zijn.


Je moet Inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Avatar
Clublid
RichardMCV
08-03-2020 om 17:11

Niet aan huis kunnen laden lijkt me wel lastig, gezien de (huidige) laadtijden. Bij de K-ZE ga je van helemaal leeg naar 80% in 50 min bij gebruik van een snellader. Met een gewone lader zou je daar vier uur over doen. Dat is toch nog steeds heel wat anders dan in 5 minuten je tank volgooien.

Avatar
hjbudel
05-03-2020 om 11:09

ik moet zeggen ik vind hem wel erg goed eruit zien..
mss dat ik na 5 jaar lease eens naar elektrisch ga kijken , mss zijn de oplaadkosten dan ook wat beter te doen als je niet aan huis kan laden , ben wel erg benieuwd naar het interieur.