Dacia Duster

Gaat de stationwagen verdwijnen uit het straatbeeld?

07-07-2020
RichardMCV
Dacia Logan
0

Vanaf 2007 heeft Dacia in Nederland de Logan MCV verkocht. Zelf heb ik er destijds ook één van gekocht; 10 jaar lang mocht deze auto ons vergezellen. En zonder problemen kan ik zeggen.

Uiteraard is de "oer" MCV zoals ik die reed in de loop van de tijd veranderd. Een facelift en zelf een geheel nieuw model met de zelfde naam zouden volgen.

Maar nu gaat het doek vallen voor deze versie. Sommige dealers hadden al een melding op hun website staan maar het is ons nu ook bevestigd door Dacia NL: De productie wordt definitief gestopt! Deze maand rollen de laatste auto's van de lopende band.

WIl je nog een Logan MCV kopen dan zul je snel moeten zijn. Je kunt de auto feitelijk alleen nog uit voorraad kopen. Dat betekent dus ook dat de 15th Anniversary variant de allerlaatste is van dit model.

In mei ben ik nog bij de firma Herwers geweest om de auto op de "gevoelige plaat" vast te leggen.

Logisch is het wel: veel merken laten de stationwagen voor wat het is en storten zich op de crossover of SUV. Deze typen zijn momenteel heel gewild. En er zullen andere factoren meespelen. Het platform waarop de MCV staat is niet meer het allernieuwste. Er wordt flink gewerkt aan andere platformen vanwege electrificatie.

Dacia zal ook met de tijd meegaan. Modellen worden vernieuwd, vervangen of simpelweg niet meer gemaakt.

Maar er zit nog veel aan te komen. Denk hierbij aan electrificatie, hybridetechniek, de nieuwe Sandero is in camouflagekleding al gespot en de tijd zal het leren wat er met de Lodgy gaat gebeuren. Al jaren rijd deze nagenoeg ongewijzigd is en het is niet bepaald een verkoopknaller in Nederland.

Conclusie: een mooie auto gaat nu het veld ruimen en zodra we meer weten over vervanging of nieuwe modellen dan zullen we dat hier laten weten. Heb je nog vragen over voorraadauto's van de MCV? of wellicht andere vragen hierover? De aangewezen persoon blijft natuurlijk de dealer, ook in deze tijd.


Je moet Inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Er zijn geen reacties geplaatst op dit artikel.