Dacia Duster

Het interieur van de nieuwe Sandero en Logan

14-09-2020
RichardMCV
Overig
0

Hoewel de officiële vrijgave nog moet gaan plaatsvinden zijn er toch altijd wel wat mensen die een risico nemen om voortijdig foto's te nemen. Via Cochespias zijn de eerste foto's beschikbaar.

We zien hier het interieur van de nieuwe Sandero en Logan. Aangezien de modellen verregaand hetzelfde zijn, zal dat ongetwijfeld ook gelden voor de binnenkant. Voor beide types een eigen dashboard ontwikkelen kost veel geld extra.

Er zijn natuurlijk een aantal zaken die opvallen. Het Mediasysteem is er daar één van. Het is hoog geplaatst op het dashboard. Dit komt natuurlijk de veiligheid ten goede, mits het niet zo hoog zit dat het het uitzicht van de bestuurder belemmert.

New Interior

Bij het huidige MediaNAV zit de USB-aansluiting rechtsboven. WIl je gebruik maken van Android Auto dan zul je de USB kabel moeten aansluiten en dan zit deze best wel in de weg.

Nu zit de USB aansluiting op een heel andere plek, namelijk tussen het beeldscherm en de tellerunit! Niet heel handig als je hier vaak bij wilt. Wat wel een voordeel is: je kunt het kabeltje achet het beeldscherm laten liggen. Of het nieuwe systeem ook ondersteuning krijgt voor wireless Android Auto is nog afwachten.

Overigens is het afwachten welk systeem hier gebruikt wordt. Is het weer MediaNAV in een ander jasje? of is het een afgeleide van een ander systeem dat door Renault wordt gebruikt?

[image=set,2020,title,New Interior]new-dacia-02.jpg[/image]

De luchtopeningen zijn "platgedrukt" van rond naar rechthoekig. De openingen in het midden zijn meer naar de bestuurder gericht. De tellerunit is meer in overeenstemming gebracht met de Duster. Dit geldt ook voor de knoppen in de middenconsole. De 12V aansluiting zien we nu achterin de middenconsole in plaats van bij de pook.

Wat ook opvalt: Het zijn foto's van twee verschillende modellen. Dit is te zien aan de uitrusting. Bij de ene foto zit er bijvoorbeeld geen chroomkleur rond de knoppen op het stuur maar zwarte lak. Ook heeft deze versie geen 6 versnellingen terwijl de andere dat wel heeft.

Wellicht dat komende tijd nog meer afbeeldingen opduiken. Maar binnen een paar weken zullen de auto's waarschijnlijk "naar buiten" mogen en gaan we de rest ook zien.


Je moet Inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Er zijn geen reacties geplaatst op dit artikel.
Powered by Rovota