Dacia Duster

Hoe ziet de toekomst van de Lodgy eruit?

24-07-2020
RichardMCV
Dacia Lodgy
0

De Lodgy draait ondertussen alweer heel wat jaren mee. En veel is er niet veranderd an de auto in sinds de introductie. De vraag is dat wat er gaat gebeuren met de MPV.

Als we om ons heen kijken dan zien we verschillende soorten auto's voorbijkomen. Maar het aantal MPV's is sterk dalende. Best wel jammer want tenzij je een vrachtwagen of bus koopt krijg je in geen ander model zoveel ruimte voor je geld.

De consument heeft het tegenwoordig voorzien op SUV's en Crossover's, ondanks dat deze autotypes minder ruimte bieden en dus minder mogelijkheden. Het is juist de reden waarom ik een Lodgy gekocht heb en geen Duster.

Maar ook Dacia gaat met haar tijd mee. Als de consument geen ruimtewonder meer wil maar een auto die er leuk uitziet dan kan dat. Het zal ook de reden zijn waarom de MCV van het toneel verdwijnt.

Nou werkt er bij de Renault Groep ene Mihai Bordeanu in de functie van Vice-president, na een aantal jaren als marketing & Sales directeur voor de groep werkzaam te zijn geweest. Overigens heeft hij deze laatste functie ook bij zowel Lexus als Toyota gehad.

De heer Bordeanu weet dus hoe marketing werkt. Desondanks (of misschien wel juist daarom) heeft hij aangegeven dat het nog wel zeker twee jaar kan duren voordat de productie wordt gestart van de opvolger van de Lodgy.

Omdat een SUV / Crossover vanwege hun vorm minder ruimte zullen hebben verwacht ik dat de opvolger geen volwaardige 7-zitter zal worden maar eerder een 5+2, dus 5 volwassenen en twee kinderen. In de Oer-MCV kon je werkelijk met 7 volwassenen plaats nemen. In de Lodgy was dat ook mogelijk maar toch was het iets krapper. En in de opvolger? hoewel er nog geen foto's zijn zal deze waarschijnlijk niet voor 7 volwassenen zijn. Als je van MPV naar SUV gaat, dan stel je vorm boven functie en dat gaat altijd ten koste van de binnenruimte.

De verwachting is wel dat de opvolger ook Lodgy gaat heten. Een nieuwe modelnaam kiezen en introduceren die overal herkenbaar is kost veel tijd en geld. En net als bij de Duster zal de naam dus waarschijnlijk weerkomen. Ter info: de naam Duster werd in sommige landen al in 1985 gebruikt voor de ARO 10.


Je moet Inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Er zijn geen reacties geplaatst op dit artikel.