Dacia Duster
Homepagina
Inloggen
Registreren
Archief
Modellen
Wallpapers
Downloads
FAQ
Dacia's van leden
Handleiding aanvragen
Historie
Lakkleuren
Fabrieken
Dealer-lijst
Terugroep-acties
Kleurplaten
Statuten
Voorwaarden
Privacy
Contact

Krijgt het MediaNAV systeem een opvolger?

22-05-2020
RichardMCV
Dacia Duster
0

Krijgt het MediaNAV systeem een opvolger?

Het MediaNAV systeem wordt ondertussen al weer een aantal jaren toegepast bij Dacia. Dit 2DIN inbouwsysteem heeft in de huidige versie ondersteuning voor Android en Apple Carplay.

Maar de evolutie staat niet stil. Zo gebruikt het moederconcern van Dacia, Renault, een ander systeem. Dit wordt Easylink genoemd. Al een tijdje leverbaar op diverse Renaultmodellen hier in Nederland.

Tegelijktijd weten we ook dat de ons hier bekende Duster elders in de wereld onder de merknaam van Renault rondrijdt. Tot nu toe was deze ook altijd uitgerust met het MediaNAV systeem, maar dan met een interface in kleuren die bij renault gebruikelijk waren.

Nu zijn beiden samengevoegd en zie we de Braziliaanse Renault Duster uitgevoerd met het Easylink systeem! Grappig is dan ook om te zien dat het dashboard aangepast is. De luchtopeneningen zijn rechthoekig i.p.v. rond zoals bij ons. Rond staat iets speelser; rechthoekig wellicht iets sjieker.

Ik heb helaas niet de afmetingen voor de inbouw maar zo op het oog lijkt dit Easylink systeem te passen op de plek van het MediaNAV. Daar waar het MediaNAV een inbouwfront nodig heeft, heeft het Easylink dat niet omdat het een volledige "glasplaat" heeft.

Dit systeem oogt weer een stuk meer "bij de tijd" dan het systeem dat we hier gebuiken. Hat zal afwachten zijn wat we hier gaan krijgen. Er schijnen an spionagefoto's opgedoken te zijn van de nieuwe Logan en de nieuwe Sandero waarbij ook een soort van Easylink systeem te herkennen is. Waarbij dit overigens bijna bovenop het dashboard gemonteerd is!

Hieronder vind je van elk systeem een foto:

Het MediaNAV systeem in de Europese Duster:

MediaNAV

Het Easylink systeem in de Braziliaanse Duster:

Easylink


Je moet Inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Er zijn geen reacties geplaatst op dit artikel.
Powered by Rovota