Dacia Duster

Onderhoud (laten) uitvoeren aan je Dacia

15-06-2020
RichardMCV
Overig
3

Vanaf vandaag is het weer zover: we mogen weer reizen door Europa! Uiteraard blijft het mogelijk dat landen de regels weer aanscherpen als de situatie dat noodzakelijk maakt. Houd daarom de Media in de gaten voor actuele meldingen.

Hoewel het vakantievieren er dit jaar toch anders zal gaan uitzien zullen er velen zijn die met de auto onderweg gaan. Het is verstandig om de auto daarom goed in orde te hebben.

Kan of wil je zelf geen onderhoud uitvoeren aan je Dacia? Geen nood, tot en met 21 augustus 2020 bied de Daciadealer de mogelijkheid om langs te komen met je Dacia voor de Zomercheck.

Voor een bedrag van 9,95 euro wordt je Dacia gecontroleerd op 10 vitale punten:

  1. Banden
  2. Remmen
  3. Ruitenwissers
  4. Verwarming
  5. Carrosserie
  6. Uitlaat
  7. Vloeistoffen
  8. Verlichting
  9. Stuurinrichting
  10. Elektrisch systeem incl. accu

Uiteraard zal de dealer de richtlijnen van het RIVM hanteren bij het in ontvangst nemen van de auto, wel zo fijn voor de eigenaar.


Je moet Inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Avatar
Clublid
RichardMCV
29-07-2023 om 0:07

Al jaren gebruiken de meeste merken geen onderhoudsboekje meer maar een digitale registratie. Het volgende zegt Dacia hierover:

Onderhoud bouwjaren 2019 en jonger:

Dacia A,B of A+B onderhoudsbeurt

Afhankelijk van de leeftijd van de Dacia wordt een A, een B of de A+B beurt voorgeschreven. A wordt meestal voorgeschreven bij onderhoud in jaren 1,3,5 en verder. De B beurt wordt voornamelijk voorgeschreven in de even jaren; dat wil zeggen de Dacia is dan 2,4,6 etc. jaar oud.

Bij een A beurt controleren wij onder andere de auto op de door Dacia voorgeschreven punten en vervangen wij het interieurfilter van de Dacia.

Bij een B beurt wordt onder andere de olie ververst en het oliefilter vervangen en controleren wij de auto op de door Dacia voorgeschreven punten. Voor het exacte advies raadplegen wij het speciale Renault onderhoudsprogramma en voeren het kenteken en kilometer stand van de betreffende Dacia in.

Het systeem van Dacia geeft automatisch het advies wat op dat moment voor die Dacia wordt voorgeschreven. Het kan ook voorkomen dat de A en B beurt gecombineerd wordt voorgeschreven (=A+B beurt) doordat de Dacia een bepaalde combinatie van leeftijd en kilometer stand heeft bereikt. De uitleg van de exacte werkzaamheden van de voorgeschreven beurt lichten wij toe tijdens het maken van de afspraak.

Voordat je daadwerkelijk onderhoud laat uitvoeren kun je je dealer vragen om welke werkzaamheden het gaat; ze kunnen hier gewoon een uitdraai van geven.

Avatar
Clublid
RichardMCV
27-07-2023 om 13:16

Ik zal kijken of ik deze boven water kan krijgen

Avatar
Clublid
Hubertus
25-07-2023 om 17:13

Ik ben op zoek naar de checklist van onderhoudsbeurten voor mijn Dacia Duster II van 2019. nog steeds niet gevonden. Want zomaar naar de garage gaan voor een beurt en niet vooraf weten wat er behoort te worden gecontroleerd, is niets voor mij.

Powered by Rovota