Dacia Duster
Homepagina
Inloggen
Archief
Modellen
Wallpapers
Downloads
FAQ
Dacia's van leden
Handleiding aanvragen
Historie
Lakkleuren
Fabrieken
Dealer-lijst
Terugroep-acties
Kleurplaten
Statuten
Voorwaarden
Privacy
Contact

Puzzelrit in het voorjaar van 2020

14-03-2020
RichardMCV
Evenement
4

Normaal gesproken zouden we nu druk zijn met het organiseren van de puzzelrit. Traditioneel wordt deze eind mei gereden. We zijn al op verschillende plaatsen te gast geweest bij dealers om van daaruit te starten.

Maar nu loopt het eventjes anders. En de reden valt niet moeilijk te raden. We hebben er allemaal mee te maken: het Corona-virus. Het bestuur is gelukkig nog wel virus-vrij.

Om een puzzelrit te kunnen organiseren is het handig om een startplek te hebben. Al jaren starten we vanuit een dealer ergens in nederland. In 2011 en in 2012 zijn we gestart van De Muzenhof in Ermelo. Hoewel dit een prachtige locatie is zijn de kosten voor de club dan veel hoger.

Maar sinds deze week worden er tal van evenementen en bijeenkomsten afgezegd. Van theaters en voorstellingen tot wedstrijden en zwembaden. Omdat niemend weet wat er de komende weken gaat gebeuren is het nu onmogelijk geworden om op dit moment een startplek te vinden.

Een dealer moet zich kunnen voorbereiden en dat geldt voor ons als bestuur ook. Pas als we weten waar we kunnen starten kunnen we een puzzelrit gaan uitzetten. Dit uitzetten kost veel tijd. En dat is helemaal niet erg, het is zelfs een leuke bezigheid omdat je zelf vaak de omgeving ook niet kent.

Vervolgens moeten de boekjes voor de puzzelritten gemaakt worden. Iedereen die wel eens een puzzelrit heeft gereden weet dat deze vol staat met afbeeldingen en de beschrijving van de route. Ook hier zit veel werk werk in. Maar zoals gezegd, zonder startplek kunnen we deze ook niet maken. We hebben nog geen toezegging van een dealer om van daaruit te starten. Logisch ook gezien de huidige situatie.

Bij een puzzelrit komen zo'n 70 a 80 mensen bij elkaar. Dat maakt de kans op besmetting een stuk groter. Wij hebben dus geen keuze en moeten onze verantwoordelijkheid nemen.

In juni, juli en augustus heeft het geen zin om een puzzelrit te organiseren omdat dan veel leden op vakantie zijn. Als bestuur richten we ons daarom nu op september van dit jaar om een puzzelrit te kunnen organiseren.

Het Corona-virus is in China begonnen, in december 2019. Nu halverwege maart 2020, na het nemen van draconische maatregelen, geeft de overheid in China aan dat de piek geweest is in het aantal ziekmeldingen en dat ze op de goede weg terug zijn.

En hier in Nederland? Hier zijn we nog maar net begonnen. Als de uitbraak net zo gaat als in China dan mogen we hopen dat we eind juni het ergste gehad hebben. En daarmee komt het organiseren van een puzzelrit weer in zicht.

Wij als bestuur houden de situatie in de gaten. Zodra het verantwoord is voor ons als bestuur naar onze leden toe zullen wij direct aan de slag gaan met de organisatie van een puzzelrit.

Via de website houden we jullie op de hoogte.


Je moet Inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Avatar
Clublid
hjbudel
19-03-2020 om 8:51

het is zoals vele zeggen de enige juiste beslissing die we kunnen nemen , laten we hopen dat dit eind 2020 mogelijk gemaakt kan worden en dat we dit dan dubbel zo mooie kunnen vieren en uitvoeren , voor nu wens ik een ieder sterkte en hopelijk blijft iedereen gezond.

Avatar
Clublid
posthuma
15-03-2020 om 12:56

De enige en juiste beslissing

Avatar
Clublid
siske
14-03-2020 om 20:44

super dat jullie zo reageren en hoop dat dit snel voorbij is en dan zien we ons in september op puzzelrit groetjes Belgische Dacia rijder

Avatar
Erelid
Joost1949
14-03-2020 om 17:10

Duidelijk verhaal en alle begrip daar voor.

Powered by Rovota