Dacia Duster

Speciaal voor leden: handleidingen!

10-10-2020
RichardMCV
Overig
0

Als Dacia Club krijgen we regelmatig vragen binnen van zowel bezoekers als leden. Deze vragen proberen we zo goed mogelijk, en liefst zo snel mogelijk te beantwoorden.

Een vraag die heel vaak gesteld wordt is de vraag of de boekjes van de auto's ook digitaal beschikbaar zijn. We zijn uitgebreid op zoek gegaan naar het antwoord op deze vraag. Het blijkt dat wereldwijd er veel landen zijn waar dit het geval is.

Helaas is Nederland een uitzondering hierop. Al jaren proberen we bij Dacia om deze te verkrijgen. Zonder resultaat tot nu toe. We hebben aangegeven dat we meer dan voldoende bandbreedte en opslagruimte hebben om deze boekjes te hosten.

In Nederland bestaat er natuurlijk het auteursrecht. Je mag niet zomaar van alles dupliceren, hier zijn regels aan gebonden. Een kopie maken voor eigen gebruik is echter toegestaan. Maar niet iedereen heeft de mogelijkheid om voor zichzelf een kopie te maken.

Een digitale kopie is natuurlijk erg handig als je eens wat wilt nakijken maar het is slecht weer en je hebt dus geen zin om naar buiten te lopen naar je auto. Het kan natuurlijk ook zo zijn dat je een hele lange oprijlaan hebt en dat je Dacia toevallig aan het andere eind staat. Daarom hebben wij een aantal boekjes gedigitaliseerd en omgezet naar een PDF bestand dat iedereen wel kan lezen op PC, tablet of telefoon.

Maar... je kunt ze hier niet zomaar downloaden. We hebben al aangegeven dat een kopie voor eigen gebruik toegestaan is. Dit betekent dat je persoonlijk een kopie kunt aanvragen. De handleiding wordt dan door ons voorzien van je naam om deze te personaliseren.

Om een handleiding aan te vragen dien je lid te zijn van de club en dus in het bezit van een clubpas. Bezoekers hebben deze mogelijkheid dus niet! Op dit moment hebben we een aantal handleidingen beschikbaar in het Nederlands. We hopen dit aantal natuurlijk uit te breiden.

Onderstaande boekjes van de modellen hebben we beschikbaar (klik op een afbeelding om deze te vergroten):

Alleen de handleidingen die je hierboven ziet hebben wij digitaal beschikbaar. Vragen naar een andere handleiding mag natuurlijk wel maar het antwoord laat zich raden.

Ben je lid? Vraag dan hier een handleiding aan.


Je moet Inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Er zijn geen reacties geplaatst op dit artikel.
Powered by Rovota