Dacia Duster

Carshare met een Dacia Spring

08-10-2021
RichardMCV
Dacia Spring
0

Dacia Spring rentalHet zelf bezitten van een auto wordt steeds duurder gemaakt. En lang niet iedereen heeft de mogelijkheid om een auto bij huis te parkeren of in een garage te zetten.

Geen wonder dat het leasen van een auto (vast maandbedrag, exclusief brandstof) steeds vaker ook door particulieren gedaan wordt. Daarnaast neemt het huren van een auto ook toe.

Je hebt dan voor de vakantie misschien wel een grote auto nodig om de caravan te trekken, maar dat is maar een paar weken per jaar. De overige weken rijd je eigelijk met een auto die groter is dan noodzakelijk. En groter betekent in principe ook meer brandstof of elektra gebruiken.

De drempel om een auto te huren wordt ook steeds lager gemaakt. Het wordt steeds meer geaccepteerd. Ook het huren van een elektrische auto begint nu op te komen.

Zo is het nu al mogelijk in Frankrijk om via "Mobilize Share" een Dacia spring te huren! Dit initiatief is gestart in de plaats Arcachon, niet gek ver van Bordeaux af.

Er wordt gestart met 4 stuks Dacia Spring op drie plekken in de stad. Daarnaast zal vanaf de lente 2022 dit aantal nog eens verder worden uitgebreid met 2 stuks.

Huren gaat digitaal

Het huren van een Dacia Spring gaat volledig digitaal. Uiteraard moet je een app downloaden en diverse gegevens invullen. Dit logisch; ook als je naar een verhuurbedrijf gaat wil deze wat van je weten.

Nadat je alles hebt ingevuld kun je een auto huren voor een paar uren, een dag, meerdere dagen tot een maand. Als geregistreerd gebruiker kun je zien of er een auto beschikbaar is, het accuniveau controleren en reserveren natuurlijk. Zodra je geboekt hebt kun je met de telefoon de auto openen en starten.

Wel moet je de auto aan het einde van de huurperiode terugbrengen naar hetzelfde station waar je hem ophaald hebt. Zo weet je ook zeker dat je een parkeerplek hebt aan het einde van de huurperiode.


Je moet Inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Er zijn geen reacties geplaatst op dit artikel.