Dacia Duster
Homepagina
Inloggen
Registreren
Archief
Modellen
Wallpapers
Downloads
FAQ
Dacia's van leden
Handleiding aanvragen
Historie
Lakkleuren
Fabrieken
Dealer-lijst
Terugroep-acties
Kleurplaten
Statuten
Voorwaarden
Privacy
Contact

Dacia Bigster, de nieuwe ster aan de hemel?

14-01-2021
RichardMCV
Dacia Bigster
0

Dacia Bigster ConceptDacia groeit gestaag verder en gaat uitbreiden in het C-segment. Hierbij wordt natuurlijk naar de markt gekeken. Modellen maken waar geen vraag naar is heeft immers weinig zin. Daarom komt Dacia nu met een concept dat boven de Duster gepositioneerd wordt!

Al jaren zijn de Duster en de Sandero de best verkopende modellen van Dacia. Maar sommige modellen, zoals de Dokker en de Lodgy lopen alweer een tijdje mee. Stilstand is achteruitgang dus wordt het portfolio aangepast.

Steeds meer merken kiezen ervoor om gezamenlijk aan diverse modellen te werken. Zo gaat het modulaire platform waarop de Dacia Bigster (???) staat ook door onder andere Lada gebruikt worden. Immers Lada behoort tot de AvtoVaz groep en daar heeft Renault ook een flinke vinger in de pap.

Dacia Bigster ConceptDoor te combineren kunnen de ontwikkelkosten beperkt worden. Met de presentatie van de conceptauto "Bigster" laat Dacia zien waar het heen wil. Een markante koets zonder opsmuk. De buitenkant wordt eenvoudig gehouden zonder allerlei chroomdelen op op aluminium lijkende delen.

Voor wat duurzaamheid betreft doen ze ook een duit in het zakje: diverse delen worden gemaakt van gerecycled kunststof. Maar bedenk wel dat dit nog een concept is. In de meeste gevallen heeft het productierijpe model flink wat veranderingen ondergaan ten opzicht van het conceptmodel.

En dat zullen we hier waarschijnlijk ook gaan zien. Er zit niet eens een duidelijk Logo op van Dacia; het lettertype oogt erg futuristisch. Zie je dit lettertype al op de Sandero?

Het plaatwerk is eenvoudig te noemen waardoor de kosten ook worden beperkt. Maar kennen we nog de Duster concept? Deze bleek maar weinig gemeen te hebben met het productiemodel. En dat zou hier ook kunnen gebeuren. De vormgeving van de Bigster zal niet één op één worden overgenomen.

Zie hieronder het verschil tussen de Duster Concept en het productiemodel:

We zullen gaan zien wat er van deze getoonde Dacia Bigster overblijft als productiemodel. Hieronder vind je de foto's die vandaag zijn vrijgegeven van de nieuwe concept car:

Overigens: dit concept is bijna 30 cm groter dan de Duster! Volgens Dacia zit er op deze Bigster niets wat er niet op moet. Hierdoor krijgt deze straks een prijs die past bij auto's in het lagere segment. Ik ben benieuwd wat de prijs in Nederland zal worden.


Je moet Inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Er zijn geen reacties geplaatst op dit artikel.
Powered by Rovota