Dacia Duster

Dacia gaat wereldprimeur tonen tijden IAA Mobility

08-07-2021
RichardMCV
Evenement
0

[image=collection,2021,Dacia IAA München 2021,right]wereldprimeur-dacia-iaa-munchen-02.jpg[/image]Dacia heeft er weer een versnelling bijgeschakeld en laat zich van haar beste kant zien in München op de IAA. Voorheen werd deze autoshow altijd in Frankfurt gehouden maar de focus van de show is verlegd. De organisator heeft het concept gewijzigd naar een platform van mobiliteit in plaats van alleen maar blinkende bolides.

Dacia zit beslist niet stil. Recent is de nieuwe Sandero en de Sandero stepway beschikbaar gekomen voor het grote publiek. Ook de elektrische Spring staat nog maar net in de showrooms. En de Duster heeft zojuist een facelift gehad en staat binnenkort in de showroom. Vervolgens is ook aangekondigd dat zowel merknaam als logo onder handen zijn genomen en zijn er nieuwe kleurstellingen voor alles wat Dacia naar buiten brengt in de media.

In September wordt de IAA voor het eerst in München gehouden en Dacia gaat daar uitpakken met een nieuwkomer! We weten ondertussen dat er een forse auto in het C-segment aan zit te komen. Er is ook een conceptcar met de naam "Bigster" aan de wereld getoond.

Maar met welke auto Dacia een wereldprimeur heeft is nog altijd niet duidelijk. De logan MCV heeft al een tijdje geleden het veld moeten ruimen; De Lodgy si nog wel beschikbaar maar wie de diverse websites van Dacia afstruint ziet dat er steeds minder versies van de Lodgy te bestellen zijn. Deze was als zowel 5 zitter als ook 7 zitter leverbaar maar gaat al sinds 2012 mee en is dus toe aan vervanging.

Wordt de wereldprimeur hiermee een opvolger van de Lodgy? Of komt er toch een nieuwe "MCV"?

Het nieuwe model wordt op vrijdag 3 september 2021 onthuld. Vanaf maandag 6 september zal de auto te zien zijn op de IAA mobility in München.

Maar Dacia komt niet met één auto naar München. Nee, de bedoeling is dat alle versies mee zullen komen naar deze eerste internationale autoshow in 18 maanden.

Dacia gaat sowieso alle aandacht naar zich toe trekken door een originele stand bij de hoofdingang te plaatsen. Hiermee kun je niet om Dacia heen. Ook het centrum van München zal zich mogen onderwerpen aan Dacia; alle nieuwe modellen zullen in het centrum aanwezig zijn.

En als klap op de vuurpijl zal Dacia een shuttleservice gaan verzorgen tussen het congrescentrum en het stadscentrum met, je raad het al: de Elektrische Spring!

Zodra er meer bekend wordt zullen we dat hier natuurlijk op de clubsite laten weten.

[image=collection,2021,Dacia IAA München 2021,full]wereldprimeur-dacia-iaa-munchen-01.jpg[/image]


Je moet Inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Er zijn geen reacties geplaatst op dit artikel.