Dacia Duster

Dacia Spring is één van de finalisten!

19-10-2021
RichardMCV
Evenement
0

Autobest 2022 FinalistAuto's zijn in Medialand een gewild gesprek. Ook tijdens verjaardagen en bijeenkomsten weet menigeen te vertellen wat de beste auto is. En uiteraard komen daar hele verschillende meningen naar voren.

Tegenwoordig verschuiven de gesprekken steeds meer richting de elektrische auto maar de auto met verbrandingsmotor doet nog wel steeds mee, omdanks dat diesel in een verdomhoekje wordt gedrukt en de LPG-versies toch aan terrein verliezen.

We kennen natuurlijk nationale wedstrijden waar vakjuries hun ongezouten meningen geven over diverse auto's. Maar omdat niet iedereen hetzelfde zoekt in een auto kan de één zich wel vinden in het commentaar en de ander niet.

Maar er is ook een Europese autojury die als doel heeft gesteld om "om de autoklanten van Europa een solide optie te bieden, niet alleen in de beste auto, maar ook op andere gebieden zoals eco, infotainment aan boord, techniek en veiligheid. Het rangschikken van de best geschikte personenauto's volgens de gemiddelde Europese consumentenbehoeften is ons doel".

Vakjury

Deze organisatie, "AUTOBEST" genoemd, is opgericht in 2000 in Boekarest, Roemenië door vooraanstaande autoschrijvers uit acht Europese landen. Ondertussen wordt de organisatie door 31 landen vertegenwoordigd. Uit elk land is een autojournalist die zitting neemt in de vakjury.

Opmerking: hoewel er wordt gesproken over 32 landen kan ik er "maar" 31 landen vinden, te weten:

Oostenrijk, België, Bulgarije, Kroatië, Cyprus, Tsjechië, Denemarken, Finland, Frankrijk, Duitsland, Griekenland, Nederland, Hongarije, Ierland, Italië, Malta, Macedonië, Noorwegen, Polen, Portugal, Roemenië , Rusland, Servië, Slowakije, Slovenië, Spanje, Zweden, Zwitserland, Turkije, Verenigd Koninkrijk en Oekraïne.

Vooralsnog ga ik uit van deze 31 landen. Mocht iemand weten wie land no 32 is dan hoor ik dat graag en zal ik de tekst aanpassen

De vakjury heeft nu de 6 finalisten bekend gemaakt die kans maken op de titel "Best Buy Car Europe".

Deze 6 finalisten zijn:

  • Dacia Spring
  • Opel Mokka
  • Renault Arkana
  • Skoda Fabia
  • Hyundai Bayon
  • Toyota Yaris Cross

Het is natuurlijk mooi om te zien dat er maar liefst 2 merken van de de Groupe Renault in de lijst staan. Overigens Heeft Dacia een betere staat van dienst dan Renault bij deze vakjury; in 2005 heeft de Dacia Logan Sedan gewonnen; in 2011 viel deze award te beurt aan de Dacia Duster. Renault heeft tot nu toe 1 notering in de lijst met de Renault Symbol uit 2009.

title

De jury van 31 leden uit 31 landen zal de komende weken hun definitieve beoordeling maken en hun stem uitbrengen, waarbij half december de winnaar van de 21e editie van AUTOBEST wordt bekendgemaakt.


Je moet Inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Er zijn geen reacties geplaatst op dit artikel.