Dacia Duster

De Dacia Spring in het wild

01-07-2021
RichardMCV
Dacia Spring
2

Dacia Spring in FrankrijkOndertussen is het eerste volledig elektrische voertuig van Dacia gearriveerd bij de dealers in de showrooms. Binnenkort zullen ze dan ook beschikbaar komen voor een proefrit.

Op het moment van het maken van dit artikel bevindt ik mij in het zonnige zuiden van Europa, Zuid-Frankrijk wel te verstaan. Eindelijk weer op vakantie. Natuurlijk probeer ik de camera gereed te houden om de "Spring" (Vertaling Google: Lente!) op de gevoelige plaat vast te leggen.

In Frankrijk wonen toch een hele hoop verstandige mensen. Het is hier heel goed mogelijk om op een kruispunt aan te komen en te zien dat op de andere drie hoeken OOK een Dacia staat! Je ziet ze hier namelijk bijna op elke hoek van de straat. Vooral de Duster en de Sandero zie je veel. De Lodgy wat minder maar is toch ook best wel aanwezig.

Als de trend zich doorzet dan zullen we in afzienbare tijd de "Spring" ook veelvuldig tegen gaan komen in het straatbeeld hier. Velen rijden hier relatief korte afstanden en kunnen voor wat betreft de afgelegde kilometers prima uit de voeten met de nieuwkomer.

Ik ben de "Spring" nog niet rijdend tegen gekomen maar bij de Dacia-dealer in Sarlat la Caneda (Dordogne) stond hij buiten te schitteren. Ik kon dan ook niet anders dan mijn Lodgy aan de kant zetten, uitstappen en een paar foto's maken. Overigens is Sarlat la Caneda de moeite waard om te bekijken als je van prachtige oude steden houdt.

De auto stond op slot en de dealer was gesloten dus interieurfoto's waren nog niet echt mogelijk maar die volgen binnenkort wel.

Gewoonlijk maak ik redelijk wat kilometers tijdens vakantie en dat is dit keer niet anders. Mijn verwachting is ongeveer 4500 kilometer weggedraaid te hebben bij thuiskomst. Zo maak ik hier diverse ritjes door de omgeving om van alles en nog wat te gaan bekijken.

Groot was mijn verbazing dan ook dat ik de "Spring" die ik in Sarlat la Caneda gefotografeerd heb tegenkwam in het plaatje Monpazier. Monpazier ligt in de mooie streek tussen de Dordogne en de Lot en behoort tot de mooiste bastide dorpen in de Périgord.

Het blijkt dat de dealer waar deze auto stond 1 van de 21 vestigingen! is in dit deel van Frankrijk. Een grote organisatie dus. Maar ook hier hetzelfde: deur van de auto op slot en de dealer nog dicht.

Maar blijkbaar heeft de dealer geprobeerd of de "Spring" een wannabe Duster is want hij is achterwaarts het ingezaaide grastalud opgereden. Aan de sporen is te zien dat het geringe gewicht van de "Spring" toch voldoende is om sporen te trekken in de ondergrond.

Hieronder vind je een aantal foto's die ik gemaakt heb van de "Spring" hier in Zuid-Frankrijk:


Je moet Inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Avatar
Clublid
RichardMCV
02-07-2021 om 12:22

Er komt binnenkort nog heel veel meer informatie over de "Spring". Ik heb de ruimte van mijn Lodgy ook nodig dus de "Spring" is voor mij ook geen optie. Er zijn maar weinig auto's die zoveel ruimte bieden. Naar het schijnt komt MG met een stationcar versie.

Avatar
Blitz
02-07-2021 om 9:51

Hele interessante auto. Voor nu nog te klein voor mij maar als de Lodgy er over een aantal jaar uit gaat is dit denk ik wel een serieuze optie.